• Duitse militaire begraafplaats - Lommel
  • Duitse militaire begraafplaats - Lommel
  • Duitse militaire begraafplaats - Lommel

Duitse militaire begraafplaats - Lommel

Als we aan Duitse oorlogsgraven in België denken, zijn de talrijke militaire begraafplaatsen in West-Vlaanderen en Wallonië met gesneuvelden van ’14 – ’18 uiteraard niet weg te denken. Maar in Limburg zijn er naast Belgische, Britse en Poolse ook Duitse oorlogsgraven te vinden. In het bosrijke Lommel liggen 39.108 personen begraven waarvan het merendeel slachtoffer van WOII. Daarom is deze locatie de grootste in zijn soort in West-Europa. Toch vind je hier ook 483 geïdentificeerde doden van de Eerste Wereldoorlog. De militaire begraafplaats van Lommel vertelt een omvangrijk deel van de oorlogsgeschiedenis in België en West-Europa. Onder de gesneuvelden bevinden zich onder andere slachtoffers van de Achttiendaagse Veldtocht, de bezetting en bevrijding van België, het Ardennenoffensief en de Slag om het Hürtgenwald. Even divers als de militaire carrière van de doden is hun eigen achtergrond. Zo zijn er in Lommel ook verpleegsters van het Duitse Rode Kruis begraven en vinden er onder meer slachtoffers van de ‘laatste reserves’ zoals kindsoldaten, ouderen en krijgsgevangenen een laatste rustplaats.

Kom alle verhalen ontdekken tijdens een rondleiding samen met een gids!


Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen op vertoon van hun Herita-lidkaart:

  • iedere woensdag van april tot en met november om 14u een gratis rondleiding.
  • 10% korting bij deelname aan onze lezingen.

 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Groepsbezoeken

Plan je een bezoek aan de begraafplaats met je school, vereniging, bedrijf, familie- of vriendengroep? Dan ben je bij Huis Over Grenzen aan het juiste adres! Samen met een gids bewandel je een parcours over de begraafplaats, zodat je als bezoeker een complete ervaring krijgt van deze unieke locatie. Lees meer over het aanbod voor groepen


Huur deze locatie

Als groepsaccomodatie hebben ze 17 kamers en een polyvalente ruimte te huur die gebruikt kunnen worden voor vergaderingen, lezingen enz. Ontdek het hier. 

Duitse militaire begraafplaats - Lommel
Adres en contact: 

Dodenveldstraat 30

3920 Lommel

T. 011 55  43 70

info@overgrenzen.be