• Eperon d'Or - Izegem
  • Eperon d'Or - Izegem
  • Eperon d'Or - Izegem

Eperon d'Or - Izegem

Het prachtig gerestaureerde art deco gebouw van Eperon d’Or, een voormalige schoenfabriek, is een tastbare getuigenis van het succes van de Izegemse schoennijverheid in de jaren 1930. De vele fabrikanten en werknemers zorgden voor grote welvaart en een bruisend sociaal leven in de stad. De borstelnijverheid scheerde hier eveneens internationaal hoge toppen en blijft tot op vandaag belangrijk in de regio.

In het monumentale voorgebouw illustreren topstukken uit de schoenen- en borstelcollectie de turbulente evolutie van een landelijke en ambachtelijke samenleving naar een industriestad. Het achtergebouw, een fabriekshal uit 1910, laat je de geschiedenis met al je zintuigen beleven. Je maakt er kennis met de uiteenlopende grondstoffen, met het ambacht en de mechanisatie, en niet in het minst met de vele mensen die door hun noeste arbeid en vakkennis het ganse verhaal hebben meegemaakt en mee geschreven…


Ledenvoordeel

Herita-leden betalen bij Eperon d'Or € 4 i.p.v. € 6. De toegang tot het streekbezoekerscentrum voor de Leiestreek in Eperon d’Or is voor iedereen gratis.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!


Voor scholen en families

Eperon d'Or heeft een uitgebreid familie- en scholenaanbod. Elk jaar kunnen families met kinderen tijdens de zomervakantie in het museum op zoek naar De Schatten van Vlieg. Vanaf de definitieve opening in voorjaar 2017 slingert er zich een belevingsgericht Eperon d’Or - familieparcours doorheen het hele museum. Het aanbod voor scholen kan je ontdekken op de website van Eperon d'Or. 


Huur deze locatie

Vragen i.v.m. het gebruik van de locatie Eperon d’Or worden afzonderlijk behandeld. Contacteer hiervoor de medewerkers van Eperon d’Or: eperondor@izegem.be


 

Kalender Eperon d'Or - Izegem

07/11/2018 | Izegem
Izegem is bekend als schoenenstad en is op 7 en 8 november gaststad voor het Internationaal Schoenencongres. Het thema voor deze editie is: 'Vakmanschap en duurzaamheid in historisch en actueel perspectief'. 
Eperon d'Or - Izegem
Adres en contact: 

Prins Albertlaan 5

8870 Izegem

TEL 051 31 64 46

eperondor@izegem.be