FeliXart Museum - Drogenbos

Het FeliXart Museum vormt, samen met de boomgaard en de hoeve van de schilder Felix De Boeck, de site FeliX: een groene oase in een verstedelijkte omgeving, waar kunst en ecologie gecombineerd worden zoals Felix bijna 100 jaar leefde. Dit tweesporenbeleid laat toe van op de site FeliX een brug te slaan tussen kunst en ecologie. Een unieke setting om zowel de liefhebber van authentieke kunst met een grote K, als voor de liefhebber van erfgoed en ecologie, te behagen en met elkaar in contact te brengen.


Het museum

Nadat de museumcollectie jarenlang werd tentoongesteld in de zolderverdieping van het gemeentehuis van Drogenbos werd de zeer omvangrijke collectie, die Felix De Boeck aan de gemeenschap schonk, vanaf 1995 in de best denkbare omstandigheden bewaard en tentoongesteld in een nieuw, prachtig museum. Tien jaar later kende het museum een metamorfose. Het evolueerde van een monografisch naar een thematisch museum waar Felix De Boeck het vertrekpunt is geworden voor steeds wisselende tentoonstellingen en projecten zowel rond historische als rond hedendaagse avant-gardekunst. De eigen collectie van het FeliXart Museum omvat een selectie van meer dan 1500 werken uit het oeuvre van Felix De Boeck.


Monument

Op het domein van het museum staat ook de beschermde hoeve waar de schilder Felix De Boeck woonde en werkte. Deze woning wordt gerestaureerd en zal nadien worden opengesteld voor het publiek. De Boeck had ook minder bekende talenten: zo ontwierp hij maskers en theaterkostuums, en speelde hij zelf toneel in de schuur van zijn hoeve.
Het domein bevat ook een grote boomgaard, een fijn voorbeeld van landschappelijk onroerend erfgoed. Een groene oase in de dichtbebouwde rand rond Brussel. Een bezoekje waard!


LEDENVOORDEEL

Als lid van Herita bezoek je het museum aan 50% korting.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

 

Aanbod voor kinderen

Sinds enkele jaren heeft het museum een steeds verder groeiend educatief aanbod voor zowel kinderen met ouders, volledige families, alsook schoolbezoeken met educatieve rondleidingen en workshops. Meer informatie hierover vindt u op de website. 


Locatieverhuur

Zowel voor particulieren als voor bedrijven wordt de locatie ter beschikking gesteld. Meer informatie hierover vindt u hier.

Adres en contact: 

FelixArt museum

Keukenstraat 6
1620 Drogenbos

T: +32 (0)2 377 57 22
info@FeliXart.org