• Fort Liezele Herita leden
  • Fort Liezele Herita leden

Fort Liezele - Puurs

Tussen de dorpskernen van Puurs en Liezele, ligt onder een smaragdgroene sluier verscholen een betonnen mastodont. De vesting met bouwjaar 1908, is nu het best bewaarde en meest complete fort van de voormalige Vesting Antwerpen. 

Een bezoek aan Fort Liezele is een rondreis in de tijd.  Onder een dikke laag aarde en beton kunt u in de museumzalen kennismaken met een rijke collectie originele uitrustingsstukken, wapens, foto’s en andere historische voorwerpen.  Een boeiende multimediapresentatie vertelt de bewogen geschiedenis van de Vesting Antwerpen en Fort Liezele.  Talrijke zalen zijn op authentieke wijze ingericht en schetsen een levendig beeld van het vroegere soldatenleven.  Via een onderaardse gang komt u terecht in de gereconstrueerde geschutsopstellingen.
Bovengronds krijgt de bezoeker een indrukwekkend zicht over het fort met de pantserkoepels en de groene omgeving.  Een bezoek aan Fort Liezele is ongetwijfeld meer dan de moeite waard!

 

Ledenvoordeel

Herita-leden betalen slechts €5 toegang i.p.v. €7 én kunnen gratis gebruik maken van een audiofoon. Bovendien krijg je een gratis toelating tot fotograferen (ter waarde van €2).

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 

 

Kalender Fort Liezele - Puurs

24/03/2017 | Puurs
Tijdens een boeiende lezing vertelt Marc Van Riet je het unieke en verbluffende verhaal over de vooravond van WO 1. De Belgische Generale Staf, het hoogste orgaan dat zich in vredestijd met krijgsverrichtingen bezig houdt, zat in die tijd niet stil.
Fort Liezele Herita leden
Adres en contact: 

Fort Liezele VZW
Fortbaan 2 B
2870 Puurs