• Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne © Erwin De Keyzer Herita ledenaanbod
  • Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne © Erwin De Keyzer Herita ledenaanbod
  • Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne © Erwin De Keyzer Herita ledenaanbod

Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne - Sint-Martens-Latem

Op een schitterend domein van bijna 3 hectaren ligt het Gemeentelijk Museum Gevaert Minne. Edgar Gevaert (1891-1965), zoon van een industrieel uit Oudenaarde, is schilder, dichter, schrijver en componist. In 1916 huwt hij met Marie Minne, dochter van de beeldhouwer. Begin jaren twintig verwerven de jonggehuwden gronden aan weerszijden van de Kapitteldreef. In een stijl die monastiek en gotische invloeden vermengt met die van de cottage, bouwt Gevaert zelf aan zijn landelijke droom.


Sedert 1992 is het pittoreske domein eigendom van de gemeente Sint-Martens-Latem. De collectie vertelt het verhaal van de grote klassieke periode van het Leiedorp Latem en omvat meesterwerken van het symbolisme, impressionisme en expressionisme, getuigenis van Sint-Martens-Latem als kunstenaarsdorp. Je vindt hier werken van o.a. Permeke, Valerius de Saedeleer, Xavier de Cock, Gustave van de Woestyne, George Minne, Frits van den Berghe, Gustave en Leon De Smet.

Dit museum is gratis toegankelijk.


Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen op vertoon van hun Herita-lidkaart:  € 5 korting op de catalogus ‘Sint-Martens-Latem als kunst weer thuiskomt’ en 3 gratis postkaarten.
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

 

Gemeentelijk Museum Gevaert-Minne Herita ledenaanbod
Adres en contact: 

Edgar Gevaertdreef z/n

9830 Sint-Martens-Latem

T. 09 220 71 83

gevaert.minne@sint-martens-latem.be