Grafzerkje vzw (Schoonselhof) – Antwerpen

Vzw Grafzerkje is een groep begraafplaats-enthousiastelingen. De vzw organiseert op zeer regelmatige basis bezoeken aan tal van funeraire locaties in binnen- en buitenland. Wie interesse heeft in een peter- of meterschap van een grafmonument kan bij de vzw terecht voor advies en beperkte, projectmatige onderhoudspremies voor graven. 


Onder de leden en bestuursleden bevinden zich niet alleen historici, kunsthistorici en academici. Ook een grote groep gedreven lokale actoren en vrijwilligers zetten zich al jarenlang in voor het behoud en de bescherming van funeraire parels in Vlaanderen. Grafzerkje adviseert beleidsmakers, organiseert funeraire reizen en bezoeken en steunt leden die peterschap opnemen over één of meerdere grafmonumenten. Daarnaast werken ze aan trajecten rond educatie en restauratie van funerair erfgoed.


Ledenaanbod

Als Herita-lid krijg je korting op rondleidingen georganiseerd door vzw Grafzerkje op diverse begraafplaatsen. Je betaalt € 7 i.p.v. € 9 per persoon.

Daarnaast krijg je op individuele rondleidingen op de begraafplaats Schoonselhof € 2 korting op vertoon van je lidkaart. Voor deze rondleidingen betaal je € 5 i.p.v. € 7 per persoon.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

Adres en contact: 

Frieslandstraat 4, bus 6

2660 Hoboken

T 03 829 16 03

jacques.buermans@scarlet.be