• Gravensteen - Gent
  • Gravensteen - Gent
  • Gravensteen - Gent

Gravensteen - Gent


Het Gentse Gravensteen is een adembenemend middeleeuws kasteel dat al eeuwenlang het uitzicht van het Gentse stadscentrum bepaalt. Het werd door kruisvaarder Filips van de Elzas gebouwd in 1180, om aan de burgers te tonen wie de baas was.


Wie zelf wil proeven van dat gevoel van rijkdom en macht, kan bovenop het donjon tussen de kantelen genieten van een prachtig zicht over de stad. Binnenin doet het gerechtsmuseum met foltertuigen je dan weer huiveren en nadenken tegelijk.


Een bezoek aan het Gravensteen is een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!


Ledenvoordeel

Voor Herita-leden organiseren we soms exclusieve activiteiten of acties. Hou deze pagina's dus zeker in de gaten!
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 

 

Families en scholen 

Een bezoek aan het Gravensteen is een onvergetelijke ervaring voor groot en klein. Jaarlijks zijn er familievriendelijke evenementen zoals Feest in’t Kasteel en Winterwonderkasteel. Ook voor een origineel verjaardagsfeestje kan je in het Gravensteen terecht.

Daarnaast bieden ze voor scholen verschillende workshops en rondleidingen


Rondleidingen en teambuildings

Verhalen over heren en vazallen, recht en rechtvaardigheid, opbouw en afbraak, heden en verleden. Het Gravensteen is de ideale omgeving om meer over het woelige Gentse verleden te ontdekken. Ontdek het Gravensteen met gids.  

Bent u in het kader van een teambuilding op zoek naar een nocturne? Dan is het Gravensteen is een uitgelezen plek om uw gasten te ontvangen! Het historische kader maakt van uw feest een unieke belevenis met een stijlvol karakter. Ontdek het hier.

 

Gravensteen - Gent
Adres en contact: 

Sint-Veerleplein 11

9000 Gent

T. 09 266 85 00

historischehuizen@gent.be