• Hotel d’Hane Steenhuyse - Gent
  • Hotel d’Hane Steenhuyse - Gent

Hotel d’Hane Steenhuyse - Gent

Dit 18de-eeuwse hôtel de maître met hemelse balzaal en rijk gedecoreerde salons heeft een roemrijk verleden. De namen in het gastenboek spreken dan ook tot de verbeelding. Ondermeer de Franse koning Louis XVIII, de Russische tsaar Alexander I en Frederik I, prins van Oranje waren er te gast. Het gebouw bevindt zich tegenover het Museum Arnold Vander Haeghen in de Veldstraat.


Het gerestaureerde interieur doet dromen van adellijke feesten. De majestueuze eretrap geeft uit op de eerste verdieping met de intiemere vertrekken: de (aparte) slaapkamers van de graaf en gravin, het muzieksalon en de appartementen voor de kinderen. De diensttrappen brengen je naar de personeelsvertrekken: een vergeten wereld van upstairs, downstairs.


De tuin is toegankelijk voor het publiek en vormt een oase van rust die je de drukte van de Veldstraat even doet vergeten.


Individuele rondleiding en groepsbezoeken

Vanaf 30 maart 2018 kan je Hotel d'Hane Steenhuysen ook vrij bezoeken.


Elke vrijdag en zaterdag kan je om 14.30u aansluiten bij de georganiseerde rondleidingen in d'Hane Steenhuyse en Museum Arnold Vander Haeghen.


Breng als groep een bezoek aan de Stadspaleizen. Laat je onderdompelen in het verhaal van deze paleizen tijdens een gegidste rondleiding. Kan je wat langer tijd uitrekken? Combineer dan je uitstap met een ander monument. Lees meer hierover.


Ledenvoordeel

Voor Herita-leden organiseren we soms exclusieve activiteiten of acties. Hou deze pagina's dus zeker in de gaten!
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

 

Hotel d’Hane Steenhuyse - Gent
Adres en contact: 

Veldstraat 55

9000 Gent

T. 09 266 85 00

historischehuizen@gent.be