• Bezoekers Bibliotheek - Huis Beaucarne
  • Collectie Poppenhuizen - Huis Beaucarne
  • Pronkkeuken - Huis Beaucarne
  • Rode kamer - Huis Beaucarne

Huis Beaucarne - Oudenaarde

Huis Beaucarne is een beschermde woning uit de 18de eeuw met een boeiende geschiedenis en veel fascinerende collecties. De woning aan het dorpsplein van Ename werd in 1748 aangekocht door Jacques Beaucarne en bleef sindsdien steeds bewoond door dezelfde familie. Hierdoor zijn de authentieke interieurs en originele collecties bewaard kunnen blijven tot op vandaag.


De Lodewijk XIV-traphal, de imposante slaapkamers, de bibliotheek uit de Directoire-periode: alle ruimtes getuigen van het respect en de passie waarmee de voorgaande generaties de bewoning hebben bewaard zoals die was in de 18de eeuw. Het Huis Beaucarne heeft ook een directe link met de verloren gegane Enaamse Sint-Salvatorabdij en huist een grote verzameling afkomstig van de abdij.


Huis Beaucarne nodigt je uit om het unieke historisch verhaal dat er schuilt te ontdekken tijdens een geleid bezoek gegeven door de jongste generatie bewoners: kunsthistoricus Julien Fornari en zijn verloofde Lena Vastesaeger. Zij zijn de stuwende kracht zijn achter het huidige beheer van Huis Beaucarne.


Lees hier alles over de rondleidingen en individueel bezoek.


Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen op vertoon van hun Herita lidkaart 10 % korting op de totaalprijs: €18 per persoon in plaats €20.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!

Muzieksalon - Huis Beaucarne
Adres en contact: 

Beaucarnestraat 9

9700 Ename (Oudenaarde)

T. 0476 30 77 36

info@huisbeaucarne.be