• Huis Nagels – Sint-Truiden
  • Huis Nagels – Sint-Truiden
  • Huis Nagels – Sint-Truiden

Huis Nagels – Sint-Truiden

Dit notarishuis met eclectische gevel en interieur, werd in volle Belle Époque periode (1892) door notaris Louis Nagels en zijn echtgenote Emma Debruyn gebouwd. Het stadskasteel, van de hand van de stadsarchitect van Sint-Truiden -Edmond Serrure jr.-  is voorzien van een indrukwekkende renaissance-inkomhal met staatsietrap. Op de bel-étage ontdekt de bezoeker enkele intrigerende interieurs in Gotische-, Louis XV- en Egyptische stijl. Vooral dit laatste salon is één van Vlaanderens zeldzame voorbeelden van laat 19de-eeuwse Egyptomanie. Een must-see hierbij is Sarah Bernhardt’s gebrandschilderde glas-in-lood raam (1893) naar een schilderij van haar intieme vriend, de Franse artiest Georges Clairin. Het enig gekende exemplaar in de wereld.


Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen op vertoon van hun Herita-lidkaart een ‘Huis Nagels’-Collector’s wenskaart met bijhorende enveloppe aangeboden ter waarde van € 3.
 

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Rondleidingen

De te bezoeken kamers op de 1ste étage zijn privévertrekken van de huidige eigenaars, daarom zijn uitsluitend gegidste rondleidingen mogelijk. 

Alle praktische informatie i.v.m. rondleidingen vind je op de website van Huis Naegels.

Huur deze locatie

De gerestaureerde downstairs personeelskelders kunnen gehuurd worden voor allerhande events. Neem contact op voor meer informatie.
 

Huis Nagels – Sint-Truiden
Adres en contact: 

Stationsstraat 33

3800 Sint-truiden

T. 011 48 24 94

info@huisnagels.be