• In Flanders Fields Museum Herita
  • In Flanders Fields Museum Herita

In Flanders Fields Museum - Ieper

Het In Flanders Fields Museum bevindt zich in de historische Lakenhalle (bouw afgerond in 1304). Het gebouw werd tijdens WOI volledig vernield op een stuk van het belfort na. Het museum brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog. De focus ligt hier op de menselijke ervaring in de oorlog. Op verschillende plaatsen in het museum wordt er op indringende wijze een persoonlijk verhaal verteld. Naast het persoonlijke verhaal staat het landschap als getuige van WOI centraal.


Ledenvoordeel

Voor Herita-leden organiseren we soms exclusieve activiteiten of acties. Hou deze pagina's dus zeker in de gaten!

Momenteel krijg je als lid van Herita een korting van € 2 bij het bezoeken van de tijdelijke tentoonstelling 'De Geschreven Oorlog'. 
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

 

In Flanders Fields Museum voor gezinnen met kinderen

Met ‘Het Droommuseum van Dre’ (10-12) of het boekje ‘Ule’ (12-14) kunnen gezinnen met kinderen aan de hand van vragen het museum bezoeken. Ook voor scholen heeft In Flanders Fields Museum een educatief aanbod. Ontdek het hier!

 

Kalender In Flanders Fields Museum - Ieper

17/02/2018 | Ieper
Vanaf 17 februari tot 26 augustus kan je bij In Flanders Fields Museum in Ieper terecht voor een schitterende nieuwe tentoonstelling. Overal in de Westhoek sluimeren onder de grond nog resten van de oorlog in de bodem. Sinds een tiental jaar wordt intensief en op grote schaal archeologisch onderzoek uitgevoerd. Deze tentoonstelling presenteert voor het eerst de resultaten.
In Flanders Fields Museum Herita
Adres en contact: 

Lakenhalle

Grote Markt 34

8900 Ieper

TEL: 057 23 92 20

flandersfields@ieper.be