• Jenevermuseum - Hasselt
  • Jenevermuseum - Hasselt
  • Jenevermuseum - Hasselt

Jenevermuseum - Hasselt

Een bezoek aan het Jenevermuseum maakt je jeneverwijs: je komt te weten waarom jenever "jenever" heet, waarom het door niemand in het bijzonder werd uitgevonden en op welke manier het de geschiedenis heeft bepaald. Filmpjes, geluidsfragmenten, een multimediale stokerijenkaart, museumgames en verschillende geurinstallaties nodigen uit tot actie.

Jenever moet je trouwens niet drinken, maar degusteren. Dat leer je in de jeneveracademie van het museum. Door te proeven en te ruiken ontdek je je eigen smaken en voorkeuren. Maar het is en blijft wel alcohol, dus niet zonder gevaar. Via een interactieve installatie krijg je dan ook te zien welke weg de drank aflegt in je lichaam en welk effect het heeft op je bewustzijn.

Met aandacht voor geest én lichaam maakt het Jenevermuseum van je bezoek een echter beleving. Het museum, een expo, een workshop, een proeverij of een optreden: alles geeft zin in eentje om bij te leren.

En daarna nog eentje om het af te leren! Neem alles wat je geleerd hebt in het museum mee naar het proeflokaal en gebruik het voor een proef op de som.

Ook voor scholen heeft het Jenevermuseum een ruim aanbod. Meer hierover op hun website.


Ledenvoordeel

Als Herita-lid betaal je slechts €5 per persoon, inclusief borrel, i.p.v. €7.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

Jenevermuseum - Hasselt
Adres en contact: 

Witte Nonnenstraat 19

3500 Hasselt

TEL: 011 23 98 60

jenevermuseum@hasselt.be