• Stokerij Vandamme Herita ledenvoordeel
  • Stokerij Vandamme Herita ledenvoordeel

Jeneverstokerij Vandamme - Oosterzele-Balegem

Jeneverstokerij van Damme is een begrip in Oost-Vlaanderen. De jenever wordt er nog steeds volgens de ambachtelijke methodes uit de 19de eeuw gestookt. De Balegemse stokerij is de laatste ‘warme’ landbouw-jeneverstokerij in de Benelux. Dat betekent dat het graan voor de geestrijke drank op de boerderij zelf wordt geteelt, de alcohol wordt er binnen de muren gestookt en de mest voor het land wordt door de eigen runderen geleverd.

Op 8 februari 2010 tekende minister Geert Bourgeois het beschermingsbesluit voor Stokerij Van Damme. Daarmee werden de hoeve en de originele stookinstallatie uit 1862 als erfgoed beschermd. De stoommachine draait nog op volle toeren net als in haar beginjaren, op kolen en niet op elektriciteit. 


Ledenvoordeel


Bij bezoek aan Stokerij Van Damme krijgen de leden een proevertje aangeboden, te kiezen uit: graanjenever, fruitjenever of advocaat.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan! 
 


Verblijf op de stokerij en verhuur

Een vleugel van de vierkantshoeve is omgebouwd tot een gezellig gastenverblijf. Ontdek hier alles over de zes gastenkamers en de slaapzolder.

De hoeve stelt ook een gemeenschapszaal te huur. Meer info vind je op de website

Stokerij Vandamme Herita ledenvoordeel
Adres en contact: 

Ludo en Dominique Lampaert
Issegem 2
9860 Oosterzele-Balegem
T 09 362 50 25
F 09 362 30 00

info@stokerijvandamme.be