• Kasteel d'Ursel Herita
  • Kasteel d'Ursel Herita
  • Kasteel d'Ursel Herita

Kasteel d'Ursel - Hingene

Het kasteel van Hingene was eeuwenlang het buitenverblijf van de adellijke familie d’Ursel. Sinds 2003 brengt de provincie Antwerpen er nieuw leven.


BEZOEK HET KASTEEL

Als individuele bezoeker kan je in het kasteel terecht tijdens de vele activiteiten. Je kan ook een groepsbezoek onder leiding van een gids reserveren of langskomen met de klas voor een ontdekkingstocht en een atelier. Voor of na de rondleiding geniet je van een glaasje cava, koffie met taart of een uitgebreide afternoon tea.

Via de monumentale poorten betreed je een oase van rust. Kom picknicken met zicht op het kasteel of speel op de uitgestrekte grasvelden. Wandelpaden leiden je langs waterpartijen en door oude dreven en met wat geluk zie je onderweg een eekhoorn, een roofvogel of een ree.

Je kan het kasteel huren voor onder andere recepties, seminaries, ontvangsten, diners en fotoreportages. Word kasteelheer voor één dag en nodig je gasten uit in een schitterend kader.

 

NIEUWS

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in het kasteel? Neem dan een gratis abonnement op het driemaandelijks Kasteel d’Ursel Magazine of schrijf je in op de elektronische nieuwsbrief.


Ledenvoordeel

Voor Herita-leden organiseren we soms exclusieve activiteiten of acties. Hou deze pagina's dus zeker in de gaten!

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

Kalender Kasteel d'Ursel - Hingene

20/05/2018 | Hingene
Waar nu een kantoortoren zijn schaduw werpt op het Centraal Station stond tot 1960 de Brusselse stadsresidentie van de familie d’Ursel. Tijdens de nieuwe tentoonstelling in Kasteel d'Ursel, die vanaf 20 mei 2018 te bewonderen is, herleef je de sfeer van deze unieke stadsresidentie.  
Kasteel d'Ursel Herita
Adres en contact: 

Kasteel d'Ursel

Wolfgang d’Urselstraat 9

2880 Hingene

TEL: 03 820 60 11

info@kasteeldursel.be