• Nieuwenhoven Herita ledenvoordeel
  • Nieuwenhovven Herita

Kasteel Nieuwenhoven - Sint-Truiden

Kasteel Nieuwenhoven was van de 10e tot de 18e eeuw een buitenverblijf voor de Benedictijnse monniken en de abten van de abdij van Sint-Truiden. Het kasteel heeft vooral gefungeerd als 'een plek voor de voeding van lichaam en geest'. Na de Franse revolutie kwam het in adellijke handen terecht en werd het verbouwd tot een Tudorkasteel. 

Tijdens de historische rondleiding langsheen de binnenpleinen en gebouwen vertellen we over de 1000 jaar rijke geschiedenis van deze plek: de benedictijnen, de adel, de branden, de restauraties, stijlinvloeden en verbouwingen doorheen de tijd, alsook de toekomstvisie van het huidige project.We geven meer uitleg over de huidige verbouwingen met behoud van de monumentale structuur en gericht op duurzaam wonen met ecologische bouwmaterialen.In de trappenhal van het kasteel zijn er infopanelen met historische plannen, oude postkaarten en foto's. Bezoekers kunnen een wandel-landkaart van het kasteeldomein kopen.


Ledenvoordeel

Als lid krijg je korting op "koffie met taart" in het Streekcafé van het kasteel (€4 i.p.v. €4,80), bij de gratis historische rondleiding elke zondag en feestdag om 11u. Deze rondleiding wordt georganiseerd t.e.m. eind oktober.

Voor groepen vanaf 15 personen kan deze rondleiding ook op andere dagen doorgaan, mits afspraak op voorhand. Je kan ook aansluitend via het Voelsprietenpad wandelen op het kasteeldomein. Ook hier is de toegang gratis en kost een wandelkaart €2,5 (vrijblijvend aan te kopen).

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 


Verblijf op dit kasteel

Kasteel Nieuwenhoven biedt groepsaccomodatie voor dagworkshops, weekend- of weekverblijven. Naast de verhuur van een groepsruimte is er ook een cateringaanbod (vegetarische keuken met groenten uit eigen permacultuur tuin) en overnachtingsmogelijkheden in een gastenkamer, of een van onze appartementen. Klik hier voor meer informatie.

 

Nieuwenhoven Herita leden
Adres en contact: 

Kasteel Nieuwenhoven

Engelbamp 57
3800 Sint-Truiden
Telefoon: 011 68 64 10
E-mail: info@kasteelnieuwenhoven.be