• Kasteel Ooidonk - Deinze
  • Kasteel Ooidonk - Deinze
  • Kasteel Ooidonk - Deinze

Kasteel Ooidonk - Deinze

Op een boogscheut van Gent, in een meander van de Leie, ligt het sierlijke en statige Kasteel Ooidonk. Het omringende water en het fraaie park stralen een en al rust uit en verlenen het kasteel een harmonieus en vredig karakter. De middeleeuwse versterkte burcht is een uniek voorbeeld van de Spaans-Vlaamse architectuur uit de Renaissance. Het kasteel werd in 1595 herbouwd en geldt als een van de mooiste kastelen in België. Met zijn kenmerkende trapgevels en uivormige torens hoeft deze Oost-Vlaamse parel niet onder te doen voor de imposante kastelen van de Loire. 

Ondanks de renovatie- en restauratiewerkzaamheden van vorige eeuwen is Ooidonk altijd blijven schitteren als juweel van de flamboyante renaissance-architectuur. Vandaag, 150 jaar na hun grootvader, bewonen de zesde graaf en gravin t’Kint de Roodenbeke en hun drie kinderen het kasteel. Dit historische erfgoed vormt de dagelijkse leefomgeving van het gezin. Met veel passie onderhouden zij het kasteel en het domein, net als graaf (Juan) t’Kint de Roodenbeke dat vóór hen deed. Het is hun betrachting dat iedereen - gasten en bezoekers - de herinnering overhoudt aan een prachtige plaats nog verfraaid door het water, zowel van de diepe slotgracht als van de zacht meanderende Leie. 

 

Ledenvoordeel

Als Herita-lid krijg je korting op vertoon van je lidkaart:

INDIVIDUEEL
Van 1 april tot 15 september op zon- en feestdagen van 14u00 tot 17u30: begeleide tours van ongeveer 1 uur.
Voor Herita-leden is de toegangsprijs voor volwassenen € 7 i.p.v. € 9 en voor kinderen € 2 i.p.v. € 3.

GROEPEN
Op aanvraag wordt er van 1 maart tot 15 oktober voor groepen van minimum 20 personen een begeleide tour van ongeveer 1 uur georganiseerd.
Er is een vaste vergoeding van € 55 per gids, maar Herita-leden krijgen korting op de toegangsprijs en betalen € 6 i.p.v. € 7.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Huur deze locatie

Ben je op zoek naar een toplocatie voor je volgende event? Dan is Kasteel Ooidonk In Bachte-Maria Leerne gewoonweg incontournable. Je kan er terecht voor vergaderingen, congressen, B2B-events, maar ook privéfeesten. Je evenement kan gecombineerd worden met een begeleid bezoek in het kasteel of aan de tuinen. Ook het park voor het kasteel kan gebruikt worden voor activiteiten. Meer informatie kan je vinden op de website

 

Kasteel Ooidonk - Deinze
Adres en contact: 

Ooidonkdreef 9

9800 Deinze

TEL: 09 282 26 38

info@ooidonk.be