• Kasteel van Beersel
  • Kasteel van Beersel

Kasteel van Beersel

Het Kasteel van Beersel is één van de weinige, goed bewaarde voorbeelden van middeleeuwse krijgsbouwkunde in ons land. Wie de waterburcht vandaag bezoekt, ziet dus helemaal wat er aan het einde van de 15de eeuw al te zien was. Als bezoeker ervaar je meteen hoe men leefde in een middeleeuws, versterkt kasteel. 

Het Kasteel van Beersel is doorgaans te bezichtigen van dinsdag tot zondag. Tijdens de wintermaanden, december, januari en februari is het kasteel gesloten.

Door de eeuwen heen kende dit waterslot een erg bewogen geschiedenis. Het hoofddoel vandaag is het herstellen en renoveren van het Kasteel. Die renovatie gebeurt sinds 2003 in verschillende fases.


Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen op vertoon van hun lidkaart een structurele reductie op het individuele toegangsticket om het kasteel te bezoeken. Je betaalt € 1,5 i.p.v. € 3.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

 

Groepsbezoeken en reservaties

Een groepsbezoek kan onder begeleiding van een gids. Reserveren doe je best via toerisme@beersel.be
Je kan het kasteel ook huren voor diverse gelegenheden zoals een bedrijfs- of familiefeest. Voor meer informatie hierover neem je best contact op met de dienst Onthaal (info@beersel.be).


Ook in de buurt

In Beersel liggen enkele knooppunten van het fietsnetwerk van Vlaams-Brabant. Je kan in deze provincie over een afstand van 1.800 km naar hartenlust fietsen. Ook wandelaars kunnen hun hart in deze omgeving ophalen. De Zennewandeling leidt je langs enkele mooie plaatsen in en rondom Beersel. Boven op de Beerselberg, aan de Sint-Lambertuskerk, ligt het startpunt van deze route. 

Kasteel van Beersel
Adres en contact: 

Lotsestraat z/n

1650 Beersel

T 02 359 16 36

toerisme@beersel.be