Kasteel van Gaasbeek

Net buiten Brussel, maar middenin de glooiende heuvels van het Pajottenland, troont het Kasteel van Gaasbeek. De middeleeuwse burcht kende een bewogen geschiedenis en evolueerde van strategisch bolwerk naar riant buitenverblijf. De graaf van Egmond was een van de bekendste eigenaars. Het huidige gebouw kreeg zijn romantische restyling op het einde van de negentiende eeuw dankzij de excentrieke markiezin Arconati Visconti. Zij richtte het kasteel in als museum voor haar enorme kunstcollectie en bespeelde het als historisch theaterdecor. De droomburcht die toen ontstond, heeft ook nu nog iets van een tijdmachine.


Wat als de stenen konden spreken?

In 2014 gaf het Britse theatergezelschap en kunstenaarscollectief WildWorks een stem aan het Kasteel van Gaasbeek en bracht het de geschiedenis van deze plek op een magische manier weer tot leven. Het kasteel liet zijn eeuwenoude herinneringen over zijn bewoners los op de bezoekers en daagde hen uit om zelf een rol te spelen in het verhaal. Jeroen D’hoe schreef een meeslepende muziekscore en Tim Van Steenbergen strooide enkele verbluffende theaterkostuums over de kasteelzalen uit.

Na lovende reacties van bijna 35.000 bezoekers zetten we dit verhaal in 2015 verder. Een aantal kasteelruimtes wordt volledig hertekend zodat het parcours een flinke boost krijgt. Ga op ontdekking, geef je hoofd, hart en zintuigen de kost en laat je verbeelding op hol slaan. Een spannend, grensverleggend project voor jong en oud, waarin mensen en erfgoed elkaar ontmoeten!


Ledenvoordeel

Als lid van Herita krijg je korting op de toegangsprijs. Je betaalt 10 euro i.p.v. 12 euro


Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!

 

Aanbod voor kinderen

Het kasteel van Gaasbeek beschikt over een uitgewerkt aanbod voor families met kinderen. Meer informatie hierover vind je hier


Huur het kasteel

Voor meer informatie in verband met het huren van zalen voor presentaties en vergaderingen kan je terecht op de website

 

Kalender Kasteel van Gaasbeek

01/04/2017 | Lennik
In een hedendaagse kunstexpo vol beeld, klank en kleur leer je in het Kasteel van Gaasbeek kijken zoals Kairos, de Griekse god van 'het geschikte moment'.
Adres en contact: 

Kasteel van Gaasbeek

Kasteelstraat 40
1750 Gaasbeek

T +32 (0)2 531 01 30
kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be