• Kasteel van Groot-Bijgaarden
  • Kasteel van Groot-Bijgaarden
  • Kasteel van Groot-Bijgaarden

Kasteel van Groot-Bijgaarden

Aan de rand van Brussel ligt het Kasteel van Groot-Bijgaarden, omringd door een brede sloot geflankeerd door eeuwenoude beuken en centraal gelegen in een fleurig park. Het kasteel in Vlaamse Renaissancestijl vindt zijn oorsprong in de 17de eeuw, de 30 meter hoge slottoren dateert zelfs uit de 14de eeuw en biedt een panoramisch uitzicht over Brussel en het Vlaamse land.


Op zaterdag 14 april en zondag 15 april komen een veertig tal gekostumeerde Venetianen elke bezoeker verrassen met hun nieuwste en indrukwekkende kostuums. De Donjon met zijn 3 verdiepingen, gedateerd van de XIVe eeuw, is bereikbaar tot het dakterras waar men een prachtig uitzicht heeft van Brussel en het Atomium.


Elke lente wordt er in het omringende park de “Floralia Brussels” georganiseerd.  Deze prachtige lentebloemententoonstelling telt meer dan 1 miljoen hand geplante bloembollen, waaronder verscheidene soorten hyacinten, narcissen en wel 400 verschillende soorten tulpen.


Ledenvoordeel

Leden van Herita kunnen op vertoon van hun lidkaart “Floralia Brussels 2018” bezoeken voor € 12 i.p.v. € 14.
Ontdek meer over Floralia Brussels.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 


Huur deze locatie

Het kasteel heeft verscheidene zalen die je kan huren voor evenementen zoals trouwfeesten, bedrijfsfeesten en recepties. Je kan ook de tuinen of de slottoren huren voor teambuilding-activiteiten. Meer informatie hierover vind je terug op hun website

 

Kasteel van Groot-Bijgaarden
Adres en contact: 

Isidoor van Beverenstraat 5

1702 Groot-Bijgaarden

TEL: 02 466 29 07

contact@kasteelgrootbijgaarden.be