• Kasteel Wijnendale - Torhout
  • Kasteel Wijnendale - Torhout

Kasteel Wijnendale - Torhout

Op 3,5 km van de Torhoutse binnenstad staat Kasteel Wijnendale. Verweven met de Torhoutse en Europese geschiedenis, herbergt dit kasteel 1.000 jaar geschiedenis. Elke zaal van het museum belicht een bepaalde periode uit de rijke geschiedenis van het kasteel. Markante figuren en gebeurtenissen passeren de revue.

Hoe verliep het dagelijks leven van de kasteelbewoners, met hun grote feesten en banketten? Hoe was het om te werken op het kasteel? Er wordt ruime aandacht besteed aan hoe er op het kasteel werd gewoond, gewerkt en plezier gemaakt.

Wie waren de machtige Europeanen die in Kasteel Wijnendale verzamelden om belangrijke, politieke zaken te regelen? Hoe verliep de belegering, verovering en vernieling van een kasteel? Aan de hand van documenten, foto's en interviews vorm je jezelf hierover een goed beeld.


Ledenvoordeel

Herita-leden betalen een toegangsprijs van € 3 in plaats van € 5.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Kinder-en familieaanbod

In Kasteel Wijnendale kan je een interactief multimediaal parcours door het kasteelmuseum volgen met de jonkvrouw of ridder van het kasteel als gids. Meer informatie over Robbies spookjestocht kan je hier vinden. Daarnaast zijn ook aangepaste rondleidingen met gids op niveau van de kinderen mogelijk. 

 

Kasteel Wijnendale - Torhout
Adres en contact: 

Oostendestraat 390

8820 Torhout

TEL: 050 22 07 70

toerisme@torhout.be