• Kazerne Dossin Herita ledenvoordeel
  • Kazerne Dossin Herita ledenvoordeel
  • Kazerne Dossin Herita ledenvoordeel

Kazerne Dossin - Mechelen

Kazerne Dossin - Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten (Mechelen)- opende op 1 december 2012 haar deuren voor het grote publiek. De Dossinkazerne werd tussen 1942 en 1944 door de Duitse bezetter gebruikt als SS-Sammellager. Via dit doorgangskamp werden bijna 26.000 Joden en zigeuners gedeporteerd naar Auschwitz-Birkenau. Minder dan 5 procent overleefde de oorlog.

Vandaag vormt de oude kazerne samen met het nieuwe museumgebouw, naar een ontwerp van bOb Van Reeth, een baken van herinnering. Naast het Belgische verhaal van de Holocaust analyseert het museum ook mensenrechten vroeger en nu. In 2014 kreeg Kazerne Dossin nog een bijzondere onderscheiding van de European Museum Awards. Naast de permanente tentoonstelling biedt het museum ook tijdelijke tentoonstellingen, evenementen en publieksactiviteiten aan.


Ledenvoordeel

Als lid van Herita bezoek je Kazerne Dossin aan kortingstarief. Je betaalt € 8 i.p.v. € 10 inkom. Ook tijdelijke tentoonstellingen bezoek je aan voordeeltarief, namelijk € 7,5 i.p.v. € 9.

Een combiticket (vaste tentoonstelling + tijdelijke tentoonstelling) kost € 13 i.p.v. € 16


Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Huur deze locatie

Een exclusief evenement, meeting of businessevent? Kazerne Dossin heeft verschillende ruimtes die geschikt zijn voor vergaderingen, conferenties, voorstellingen en recepties, zowel tijdens als na de openingsuren van het museum. Ontdek hier de mogelijkheden.

 

 

Kalender Kazerne Dossin - Mechelen

22/10/2017 | Mechelen
Oorlog is van alle tijden. Hoewel het tijdperk, de inzet en de tegenstanders verschillen, is er altijd een menselijke kant die griezelig herkenbaar is. Wanhoop, pijn, ontreddering en gemis zijn maar enkele van de vele gemoedstoestanden die tijdens en na een oorlogsperiode de bovenhand nemen.
Kazerne Dossin Herita ledenvoordeel
Adres en contact: 

Goswin de Stassartstraat 153
2800 Mechelen

info@kazernedossin.eu