• © Marc Ras
  • © Kristof Vrancken
  • © Kristof Vrancken
  • © Kristof Vrancken

Klankenbos - Neerpelt

Tussen de bomen van Klankenbos zit een unieke verzameling klankinstallaties verscholen. De kunstwerken zijn een prikkeling voor het oor en een streling voor het oog. Tijdens een bezoek aan Klankenbos word je uitgedaagd om op een bewuste manier met geluid en stilte om te gaan. Een bijzondere ervaring voor mensen van alle leeftijden.Meer dan 15 fysieke en virtuele installaties van internationaal bekende klankkunstenaars zoals o.a. Paul Panhuysen (NL), Erwin Stache (DE), Tony Di Napoli (FR), Rozalie Hirs (NL) en Pierre Berthet (BE) staan verspreid in Provinciaal Domein Dommelhof.De omvang van de collectie en de permanente toegankelijkheid zijn ongezien in Europa. Al meer dan 10 jaar is Klankenbos een uniek openluchtmuseum waar actieve beleving centraal staat.Iedereen is welkom in Klankenbos en kan het op eigen houtje verkennen – gratis, op elk moment van de dag. Voor kinderen vanaf 3 jaar is er het Klankenbos XS parcours met leuke klankopdrachten.


Wil je met je klas, vereniging, organisatie, vrienden of familie alle geheimen van Klankenbos leren kennen, dan boek je best een rondleiding met gids of een kinderactiviteit. Ook voor bijzondere doelgroepen is een rondleiding op maat mogelijk. Verder is Klankenbos het decor voor tal van kleine en grotere evenementen zoals nocturnes, muzische stages, festivals, enz.


Ledenvoordeel

Als Herita-lid krijg je €3 korting op de Klankenbos catalogus. Je betaalt op vertoon van je lidkaart €5 in plaats van €8.
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


foto's: © Kristof Vrancken & © Marc Ras
© Marc Ras
Adres en contact: 

Provinciaal Domein Dommelhof
Toekomstlaan 5
3910 Neerpelt


info@musica.be
T 011 610 510