• Landcommanderij Alden Biesen
  • Landcommanderij Alden Biesen

Landcommanderij Alden Biesen - Bilzen

Historisch monument, toeristische trekpleister, decor voor evenementen en tentoonstellingen, centrum voor Europese werking en congrescentrum… Alden Biesen, een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio, is het allemaal!

De geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen gaat terug tot de kruistochten in de 13e  eeuw. Dappere ridders richtten in 1190 de Duitse Orde op. Alden Biesen was het hoofd van een provincie of balije van deze Orde. In het kasteel woonde eeuwenlang de landcommandeur, een machtig man die aan het hoofd stond van de balije Biesen.

Jong en oud, klein en groot, de cultuur- of natuurliefhebber: iedereen heeft het hier naar zijn zin. Kom naar ons kasteel en ontdek wat jij er wilt beleven! Bezoek de historische gebouwen en tuinen en ga naar een tentoonstelling in de waterburcht. Of neem de Landcommanderij als vertrekpunt voor een fikse wandeling of pittige fietstocht. Pik nadien nog een van de talrijke evenementen mee waarvoor de Landcommanderij het decor is.


Ledenvoordeel

Voor Herita-leden organiseren we soms exclusieve activiteiten of acties. Hou deze pagina's dus zeker in de gaten!

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Familie- en scholenaanbod

Met een 180-tal voorstellingen voor scholen vormen zij de hoofddoelgroep van het Internationaal Vertelfestival dat in april doorgaat. Zowel het kleuter- en basisonderwijs, het secundair onderwijs en de lerarenopleiding kunnen er terecht. Er is ook een speciaal luik met voorstellingen voor de taalleergangen uit het volwassenenonderwijs. Tijdens dit festival is er op zondagnamiddag een onderdeel specifiek op families met kinderen gericht. Er is een kinderprogramma op maat met verhalen in het Nederlands terwijl volwassenen verhalen beluisteren in de eigen of in een andere taal. Behalve van verhalen kan je ook genieten van animatie op het domein. Ontdek meer hierover op de website.


Huur deze locatie

De polyvalente congres- en vergaderzalen zijn geschikt voor groepen van 5 tot 300 personen. Bovendien is ook catering en overnachting mogelijk voor congresganeers. Voor meer info, mail naar: congrescentrumaldenbiesen@cjsm.vlaanderen.be


Bilzen Mysteries

De Landcommanderij Alden Biesen bulkt van verhalen. Eeuwenoude geheimen die schuilen in de duisternis komen weer tot leven. Met Bilzen Mysteries beleef je het verleden van Alden Biesen alsof je er zelf bij was! Ontdek meer hierover.

 

Kalender Landcommanderij Alden Biesen - Bilzen

Georganiseerd door Herita
23/06/2018 | Bilzen
AlbaNova is een festival voor muzikale fijnproevers, leergierige oren en cultuuravonturiers van alle leeftijden. Landcommanderij Alden-Biesen vormt een historisch decor dat de verbeelding prikkelt, voor een gevarieerd aanbod van klassieke concerten, gedurfde creaties, workshops en installaties.
Landcommanderij Alden Biesen
Adres en contact: 

Kasteelstraat 6

3740 Bilzen

TEL: 089 51 93 93

aldenbiesen@vlaanderen.be