• Landschap De Liereman
  • Landschap De Liereman

Landschap De Liereman – Oud-Turnhout

Landschap de Liereman ligt midden in de Kempen tussen Oud-Turnhout en Arendonk en trekt jaarlijks meer dan 150 000 bezoekers. Het is één van de oudste en grootste natuurgebieden van Vlaanderen en wordt beheerd door Natuurpunt. Veel meer dan enkel een natuurreservaat, is dit landschap het resultaat van eeuwenlange menselijke activiteit. Het gebied zit dan ook boordevol erfgoed, gaande van het mesolithicum tot vandaag. Een deel van het gebied is beschermd als archeologische zone omwille van zeer belangrijke sites uit twee periodes in het mesolithicum.


In het Landschap De Liereman tref je dan ook overblijfselen aan van een boeiend verleden uit heel uiteenlopende periodes in de tijd. Heel wat sporen uit een recent verleden zoals een jachthuis in cement-rustiek en schutterskuilen uit de tweede wereldoorlog, zijn nog goed zichtbaar in het terrein. Andere zaken worden zichtbaar gemaakt in het bezoekerscentrum, op de website en op een bodemschuif langs één van de zes uitgestippelde wandelroutes.


Meer info: www.deliereman.be


Ledenvoordeel

Op vertoon van je lidkaart krijg je als Herita-lid korting in de shop. Dit is dezelfde korting als die voor leden van Natuurpunt.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!

Landschap De Liereman
Adres en contact: 

Schuurhovenberg 43

2360 Oud-Turnhout

TEL: 014 42 99 66

bc.deliereman@natuurpunt.be