• Lange Max Museum Herita
  • Lange Max Museum Herita

Lange Max Museum - Koekelare

Het Lange Max Museum is voor de Wereldoorlog I-toerist een niet te missen plaats aan de Duitse zijde van het westelijk front. Een boerenerf vormt er het centraal punt van de cultuur-toeristische locatie. Vanaf het boerenerf brengt een lange dreef je tot bij de restanten van de geschutbedding van het voormalig Duitse kanon 'Lange Max'.

In een gloednieuw eigentijds museum verneemt de bezoeker alles over het reusachtig kanon dat Duinkerke beschoot. Ook de Duitse bezetting in Koekelare krijgt de nodige aandacht. Een unieke tentoonstelling geeft je een beeld van de organisatie achter het front. De productie van goederen voor het front draaide in Koekelare op volle toeren.
Het bakhuisje bevat nog sporen van de Duitse aanwezigheid en is ingericht als multimediazaal.

Verpozen kan je op een gezellig terras. Geniet er van het Kanonbier en van versgebakken pannenkoeken. De site Lange Max is ook de ideale setting voor een mooie wandel- of fietstocht. Naast de eigen Lange Max-wandeling zijn er ook tal van fietsroutes die de site aandoen. Ook de IJzerfront-autoroute heeft hier een vaste stopplaats.


LEDENVOORDEEL

Als Herita-lid krijg je een gratis audiogids bij je bezoek, ter waarde van € 2.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 

Lange Max Museum Herita
Adres en contact: 

Clevenstraat 2

8680 Koekelare

TEL: 0475 58 50 51

info@langemaxmuseum.be