• Memorial Museum Passchendaele 1917
  • Memorial Museum Passchendaele 1917
  • Memorial Museum Passchendaele 1917

Memorial Museum Passchendaele 1917 - Zonnebeke

Het vernieuwde Memorial Museum Passchendaele 1917 (MMP1917) opende in april 2004 zijn deuren en werd in 2008 een regionaal erkend museum. In 2011 volgde de definitieve bescherming van de kasteelgebouwen, waarna de restauratie kon beginnen. Met het vooruitzicht op honderd jaar herdenking van de Eerste Wereldoorlog werd tegelijk het museumparcours uitgebreid. Om de verbinding met een buitengedeelte te realiseren en het bestaande museum te vergroten, verlengde het MMP1917 de dug-out met een nieuw, ondergronds museumgebouw. Het huidige, meer dan 600 meter lange parcours toont niet alleen een uitgebreide collectie objecten en indrukwekkende foto’s. In zorgvuldig nagemaakte loopgraven waant de bezoeker zich in de Eerste Wereldoorlog en een authentieke Amerikaanse noodwoning vertelt het verhaal van de hulp en wederopbouw. 

Het MMP1917 bevindt zich in een omgeving die in de Eerste Wereldoorlog één groot slagveld was en nadien is heropgebouwd. In Zonnebeke, waarvan Passendale een deelgemeente is, vind je dan ook heel wat sporen van de Groote Oorlog. De begraafplaatsen en monumenten maken het strijden en lijden van militairen en burgers tastbaar. Ook het kleinere erfgoed spreekt van het oorlogsverleden: bunkers, gedenktekens, wederopbouwarchitectuur... En het landschap getuigt nog van wat zich hier vier jaar lang heeft afgespeeld.

Het museum heeft ook heel wat te bieden voor families met kinderen en scholen. Ontdek het hier!


LEDENVOORDEEL

Het tarief voor Herita-leden is € 9,5 i.p.v. € 10,5 per volwassen bezoeker, inclusief audiogids. Deze korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!

Memorial Museum Passchendaele 1917
Adres en contact: 

Berten Pilstraat 5A

8980 Zonnebeke

TEL: 051 77 04 41

info@passchendaele.be