• Mijnmuseum © Toerisme Beringen
  • Mijnmuseum © Toerisme Beringen
  • be-MINE © Toerisme Beringen

Mijnmuseum - Beringen

De oude steenkoolmijn van Beringen heeft een tweede leven gekregen onder de naam be-MINE: een groot deel van de site is gerestaureerd en de mijngebouwen zelf hebben een nieuwe invulling gekregen. Zo vind je op de site bijvoorbeeld het Mijnmuseum van Beringen. Je komt in het mijnmuseum, met bijhorende ondergrondsimulatie, alles te weten over het leven in en rond een steenkoolmijn.


Groepsrondleidingen op de site laten je de authentieke sfeer van de gebouwen opsnuiven en je kan de omliggende mijncités, terrils en kolenspoor ontdekken dankzij een iPad-wandeling. Naast erfgoedbeleving staan avontuur en ontspanning centraal op de mijnsite. Klimmen, duiken, snorkelen… het kan allemaal op be-MINE.


Ledenvoordeel

Bij het Mijnmuseum krijg je als Herita-lid een reductie van €1 euro bij een bezoek aan de ondergrondsimulatie. (Enkel geldig bij individueel bezoek en bij aankoop van een museumticket. Aanbod is niet geldig tijdens de Mijnzondagen.)

Bij be-MINE krijg je ook een gratis iPad ter beschikking voor de wandeling in de mijncité of op het kolenspoor. Ter waarde van €5.


Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!


 
Mijnmuseum © Toerisme Beringen
Adres en contact: 

Koolmijnlaan 201

3582 Beringen

T 011 42 15 52

toerisme@beringen.be