• MOU oudenaarde Herita aanbod
  • MOU oudenaarde Herita aanbod
  • MOU oudenaarde Herita aanbod
  • MOU oudenaarde Herita aanbod

MOU - Museum Oudenaarde en Vlaamse Ardennen

Oudenaarde, startpunt voor een verdere verkenning door de Vlaamse Ardennen, duizend jaar geschiedenis te midden van eindeloos golvende heuvels. Het MOU - brengt die geschiedenis tot leven. Via interactieve media en bijzondere historische stukken reis je door de tijd, van de middeleeuwen tot vandaag.

Je komt keizer Karel tegen, met zijn buitenechtelijke dochter Margaretha, en Adriaan Brouwer, met zijn beroemde biertaferelen, en Lodewijk XIV, die rond de stad in het zand bijt. Bekende inwoners als Frank De Bleeckere leggen uit wat hen fascineert in Oudenaarde. Topmodel Cesar Casier en vier andere karakterkoppen poseren voor de lens van Stephan Vanfleteren.

Het MOU bevindt zich bovendien in een van de mooiste stadhuizen van België, centraal gelegen op de markt van Oudenaarde. Het neemt er het oudste deel in, de veertiende-eeuwse Lakenhalle, symbool voor het roemrijke textielverleden van Oudenaarde. Wie na het meanderende parcours de smaak te pakken heeft, kan in de bovenlakenhalle 15 originele Oudenaardse wandtapijten bewonderen, en in drie andere stadhuiszalen de collectie De Boever-Alligoridès, een van de grootste zilvercollecties van Vlaanderen.


Ledenvoordeel

Als lid van Herita betaal je € 5 i.p.v. € 6 voor een museumticket.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Het MOU voor gezinnen met kinderen

Er is een MOUse in the house! MOUse, de mascotte van het museum leidt kinderen spelenderwijs doorheen het museum. Het MOU biedt educatieve paketten aan op maat, zowel voor scholen als voor individuen. Ontdek het hier!

MOU oudenaarde Herita aanbod
Adres en contact: 

MOU
T 055 31 72 51
F 055 30 92 48
mou@oudenaarde.be

Locatie Stadhuis
9700 Oudenaarde