• Mu.ZEE © Steven Decroos
  • Mu.ZEE © Steven Decroos

Mu.ZEE - Oostende

In de Koningin der badsteden ligt wat verscholen in de Romestraat hèt kunstmuseum aan zee, kortweg Mu.ZEE genaamd. Bij het binnenkomen van de Romestraat springt de imposante glazen gevel onmiddellijk in het oog. Dit imposante modernistische gebouw werd door architect Gaston Eysselinck (+1953) in 1947 ontworpen in opdracht van de coöperatieve S.E.O. (Spaarzaamheid Economie Oostende) en deed jarenlang dienst als warenhuis - door de Oostendenaars kortweg ‘de Coo’ genoemd. Het gebouw werd in tussentijd geklasseerd. Eysselinck mag in Oostende nog een ander beroemd gebouw op zijn naam schrijven, nl.  de post nu het CC De Grote Post.
 
Enkele jaren na het faillissement van ‘de Coo’ in 1981 kocht het provinciebestuur van West-Vlaanderen het gebouw. De verkoopsruimtes werden museumruimtes toen in 1986 het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst (PMMK) hier onderdak vond. In 2008 vond een belangrijke uitbreiding plaats met de komst van de collectie van het Oostendse Museum voor Schone Kunsten: Mu.ZEE was geboren! Mu.ZEE heeft twee satellietmusea, het Ensorhuis in Oostende en het Permekemuseum in Jabbeke. Mu.ZEE creëert een actieve ruimte voor publiek en kunstenaars waar op een ongedwongen, vrije en creatieve manier met kunst kan omgegaan worden.


Ledenvoordeel

Herita-leden genieten van het groepstarief (geldig voor 1 persoon).

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

 

Families met kinderen

Tijdens de schoolvakantie biedt Mu.ZEE allerlei activiteiten gaande van losse opdrachten in familieverband, speelse ontdekkingstochten in de Ensor & Spilliaert museumvleugel tot workshops onder begeleiding. Er is zijn ook  audiotours voor kinderen en voor jongeren bij de kunstwerken van Leon Spilliaert en James Ensor, met telkens ook enkele quizvragen. Dit is de link: www.izi.travel/nl/mu-zee


Scholenaanbod

Mu-zee-um is verantwoordelijk voor het scholenaanbod in Mu.ZEE  en het Ensorhuis www.mu-zee-um.be


Locatie te huur 

De bibliotheek en auditorium, museumruimte voor nocturneactiviteiten zijn mogelijk om te huren. 

Kalender Mu.ZEE - Oostende

06/07/2018 | Oostende
Deze tijdelijke tentoonstelling bij Mu.Zee verbindt abstract, constructivistisch en (typo)grafisch werk van de Belgische kunstenaars Léonard en Flouquet met de artistieke praktijk van de Hongaarse kunstenaar Lajos Kassak.  Als beeldende kunstenaars en grafisch ontwerpers hebben zij het interbellum mee vormgegeven en een belangrijke rol gespeeld in het internationale avant-gardenetwerk van tijdschriften als Der Sturm, De Stijl, Noi, maar ook het Belgische Het Overzicht, 7 Arts en Ça Ira. 
Mu.ZEE © Steven Decroos
Adres en contact: 

Mu.ZEE

Romestraat 11

8400  Oostende

TEL: 059 24 21 91 

info@muzee.be