• Netwerk / Centrum voor Hedendaagse Kunst
  • Netwerk / Centrum voor Hedendaagse Kunst
  • Netwerk / Centrum voor Hedendaagse Kunst

Netwerk / Centrum voor hedendaagse kunst - Aalst

Bij netwerk/centrum voor hedendaagse kunst vind je in eerste plaats beeldende kunst. Je kan bij Netwerk ook terecht voor een arsenaal aan tentoonstellingen, concerten, performances, film- en videovoorstellingen en lezingen. Kunstenaars en curatoren verblijven er ook regelmatig in residentie. De documentatiecel van het kunstencentrum situeert beeldende kunst in een brede en diverse, artistieke en maatschappelijke context.


In de Netwerk mediatheek vind je een gevarieerde collectie van boeken, naslagwerken en tijdschriften die elk jaar groeit rond het tentoonstellingsprogramma. Bezoekers, studenten, docenten en kunstenaars kunnen ook in de leesruimte terecht tijdens de openingsuren van de tentoonstellingen of op afspraak.


Netwerk huist in een van de weinige oud-industriële gebouwen van de stad Aalst die publiek toegankelijk zijn: de voormalige textielfabriek Passementerie Van den Brulle. Dankzij de industriële infrastructuur is er ruimte voor heel uiteenlopende artistieke projecten. In 2002 werd de prachtige architectuur van Eugeen Liebaut vernieuwd. Sindsdien vormt het gebouw zelf een wezenlijk onderdeel van het programma. 
 

Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen op vertoon van hun Herita-lidkaart het reductietarief bij toegang tot de tentoonstelling (volwassenen).

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 

 

Aanbod voor scholen 

Netwerk heeft een breed vormingsaanbod voor scholen, van peuter over secundair tot hoger –en volwassenonderwijs. 

Organiseert je school een eigen cultuurweek of een groter cultureel project? Neem dan contact op om samen een tof en uniek concept te ontwikkelen.


Families met kinderen

Netwerk organiseert kunstige verjaardagsfeestjes en kunstkampen tijdens de schoolvakanties. 


Groepsbezoeken en teambuildings

Voor reservering en/of bijkomende vragen kan je telefonisch contact opnemen via 053 70 97 72 of mailen naar tascha@netwerk-art.be. Ook zonder reservatie ben je welkom in groep voor een tentoonstellingsbezoek. Alle informatie over groepsbezoeken vind je hier.


Huur deze locatie

Netwerk stelt zijn gebouw ter beschikking als evenement-locatie voor organisaties en bedrijven. Je kan er terecht voor een personeelsuitstap, een jaarvergadering en een bedrijfspresentatie. 
Mogelijkheden op maat bespreken ze graag met jou in detail. Voor reservering en/of bijkomende vragen kan je telefonisch contact opnemen via 053 70 97 73 of mailen naar event@netwerk-art.be


Ook in Aalst

Belfort Aalst

’t Gasthuys – Stedelijk Museum Aalst

Sint-Martinuskerk

Netwerk / Centrum voor Hedendaagse Kunst
Adres en contact: 

Houtkaai 15

9300 Aalst

T 053 709 773

info@netwerk-art.be