• © Luc Daelemans
  • © Domein Bokrijk

Openluchtmuseum Bokrijk - Genk

Het Openluchtmuseum Bokrijk herbergt een bijzondere verzameling van 124 historische gebouwen afkomstig uit verschillende Vlaamse regio’s en tijdsperiodes. Dankzij deze indrukwekkende collectie onroerend erfgoed is het Openluchtmuseum sinds 1996 beschermd als monument. De historische gebouwen, hun interieurs en verhalen zijn te bewonderen tijdens een museumbezoek. Daarnaast bestaat de mogelijkheid educatieve routes te volgen en zijn er verschillende activiteiten waarmee je de fijne kneepjes van het vak(manschap) meekrijgt. Via BKRK (‘bokrijk brandmerkt’) ondersteunt Bokrijk namelijk de expertiseontwikkeling van (historisch) vakmanschap en de technieken en toepassingen die daarbij komen kijken, vertaald naar de maatschappelijke context van vandaag.

Ditzelfde geldt voor bouwtechnieken die tijdens het restauratietraject 2017-2021 aan bod komen. Bijkomend geven de restauraties de unieke mogelijkheid om met de erfgoedgemeenschap rond de gebouwen op zoek te gegaan naar verhalen en foto´s van mensen die zich de gebouwen kunnen herinneren, maar ook om nieuwe groepen mensen te betrekken bij dit erfgoed.

Kortom: Bokrijk staat garant voor een uniek museumbezoek.


Ledenvoordeel

 Op vertoon van je Herita-lidkaart betaal je slecht € 10,50 toegang i.p.v. € 12,50. De reductie is niet cumuleerbaar met andere kortingen.
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!


Wat doen?

Bezoek het Openluchtmuseum en neem deel aan één van de vele activiteiten, zoals atelierroutes en belevingsparcours, daarnaast is er een grote Openluchtspeeltuin. Ook kan je in Bokrijk je verjaardagsfeestje organiseren. Er is dus heel wat te beleven voor jong en oud!

Scholen kunnen een keuze maken uit tal van atelierroutes en belevingsparcours doorheen het museum voor verschillende leeftijden. Ook voor groepen en bedrijven is een programma op maat mogelijk. 

Bekijk hier de volledige agenda.

 

Kalender Openluchtmuseum Bokrijk - Genk

05/05/2018 | Genk
Na de lancering BKRK brood selecteert Bokrijk ‘textiel’ als volgend vakmanschap om te ontsluiten. 
Adres en contact: 

Bokrijklaan 1

3600 Genk

T. 011 26 53 00

infobokrijk@limburg.be