• Permekemuseum © Steven Decroos
  • Permekemuseum © Steven Decroos
  • Permekemuseum © Steven Decroos

Permekemuseum - Jabbeke

In het Brugse ommeland, tussen Oostende en Brugge,  ligt het huis ‘de vier winden’ ooit de woonplaats van de kunstenaar Constant Permeke (1886-1952). Los van het huis staat het beeldhouwatelier. Dit modernistisch woonhuis liet Permeke bouwen door zijn vriend-architect Pierre Vandevoort. Deze laatste baseerde zich voor de uitvoering op ruwe schetsen van Permeke zelf die er bleef wonen tot aan zijn dood in 1952. Het was zijn wens dat bij zijn overlijden zijn huis open zou gesteld worden voor het publiek. Deze wens vond gehoor bij de Provincie West-Vlaanderen die het inrichtte in 1961 als museum. In het Permekemuseum zijn een 80-tal schilderijen, bijna het volledige sculpturale oeuvre en een aanzienlijk aantal grote tekeningen te bezichtigen. Het groeide op vrij korte periode uit tot één van de culturele trekpleisters in West-Vlaanderen en organiseert met de regelmaat van de klok tijdelijke tentoonstellingen.  


Ledenvoordeel

Herita-leden genieten van het groepstarief (geldig voor 1 persoon) 

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Families met kinderen

In het Permekemuseum biedt Mu.ZEE een uitgebreid kinderen en jongerenprogramma aan, zowel tijdens de vakanties als het schooljaar. Er is het vaste programma via ‘Studio Permeke’. Tijdens de schoolvakanties worden er met ‘Groot geweld’ allerlei workshops op maat aangeboden!  Het Permekemuseum in Jabbeke kan ook ontdekt worden met de hulp van drie verschillende digitale wandelingen. ‘Het meisje met het groene strikje’ richt zich tot de kinderen tussen 8 en 12 jaar, ‘Tegen de stroming in’ is er voor de jongeren tussen 13 en 16 jaar.  ‘Een blik op de collectie’ brengt een verhaal voor de volwassenen. Alle info op www.muzee.be


Scholenaanbod

Mu.ZEE is verantwoordelijk voor het scholenaanbod ‘Studio Permeke’ in het Permekemuseum. Alle info op www.muzee.be 

 

Kalender Permekemuseum - Jabbeke

20/05/2018
02/09/2018
| Jabbeke
In de tuin van het Permekemuseum kan je opnieuw naar hartenlust snuisteren in oude uitgaven, uitzonderlijke boeken, unieke edities en collector items.
Permekemuseum © Steven Decroos
Adres en contact: 

Permekemuseum

Gistelsteenweg 341

8490 Jabbeke

T: 059 24 21 91 

info@muzee.be