• Priorij Corsendonk - Oud-Turnhout
  • Priorij Corsendonk - Oud-Turnhout

Priorij Corsendonk - Oud-Turnhout

De Priorij van Corsendonk in de Antwerpse Kempen heeft een indrukwekkende en veelbewogen geschiedenis die begint in de 12de eeuw, toen Maria van Brabant in 1395 600 ha grond schonk aan kanunniken van Sint-Augustinus. Tot de 16de eeuw waren vooral het scriptorium en de bibliotheek van de Priorij zeer bekend. De gebouwen die vandaag nog terugvinden zijn op de historische site zijn de noordvleugel van het hoofdgebouw en andere gebouwen zoals het lekenhuis, gastenhuis en vrouwenhuis.  

Priorij Corsendonk en zijn omgeving heeft een uitgesproken agrarisch karakter dat zich kenmerkt in weilanden, akkers, en boomgaarden. Dankzij deze ligging is het heerlijk fietsen en wandelen in dit stukje van de Kempen.  

In de jaren ’70 werd de Priorij gerestaureerd en werd er besloten de priorij om te dopen tot conferentiecentrum en hotel. Elke zondag is er een zondagsbar en de laatste zondag van de maand vertrekt er een rondleiding om 14u. Rondleidingen kunnen ook gereserveerd worden op andere momenten. Ook voor kinderen worden aangepaste gidsbeurten gegeven. 

 

Ledenvoordeel

Als Herita-lid geniet je van 10% korting op de kamerprijs. Boeken kan rechtstreeks bij de Priorij. Deze actie is niet cumuleerbaar met andere kortingen.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan! 
 

 

Priorij Corsendonk - Oud-Turnhout
Adres en contact: 

Corsendonk 5

2360 Oud-Turnhout

T: 014 46 28 00

info.priorij@corsendonkhotels.com