• Provinciedomein Raversyde Herita Erfgoedsite
  • Provinciedomein Raversyde Herita Erfgoedsite
  • Provinciedomein Raversyde Herita Erfgoedsite
  • Provinciedomein Raversyde Herita Erfgoedsite

Provinciedomein Raversyde - Oostende

Op Raversyde kun je een bezoek brengen aan de ATLANTIKWALL, één van de best bewaarde delen van de Duitse verdedigingslinie, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast kan je meer te weten komen over het leven in het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde en het archeologisch onderzoek in ANNO 1465. In het nieuw aangelegde NATUURPARK kan je heerlijk uitwaaien, tot rust komen en alle indrukken van Raversyde laten bezinken.


ATLANTIKWALL

De Atlantikwall op Raversyde omvat meer dan zestig bunkers, twee kilometer open en ondergrondse gangen, observatieposten en geschutstellingen. Alles is goed bewaard gebleven en vormen stille getuigen van de woelige oorlogsjaren aan de kust. Maak een wandeling langs overblijfselen van de batterij ‘Saltzwedel neu’ uit de Tweede Wereldoorlog. Op de Atlantikwall bevindt zich ook de enige bewaarde kustbatterij uit de Eerste Wereldoorlog, de batterij Aachen. 


ANNO 1465

Nergens in Europa kom je zo dicht bij het vissersleven tijdens de middeleeuwen dan in ANNO 1465. Eind vorige eeuw werd er uitvoerig archeologisch onderzoek gedaan op de site van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde, dat floreerde tussen de 14e eeuw en het einde van de 15e eeuw. De nauwkeurigheid van de reconstructie, het ruisen en de geur van de zee katapulteren je terug naar het verloren en bijna vergeten Walraversijde van weleer. In het archeologisch museum ontdek je op interactieve wijze het leven van één van de best bestudeerde vissersgemeenschappen van Europa.


NATUURPARK

50 hectare unieke natuurbeleving aan de Kust… Raversyde is een uniek stukje natuur aan onze Kust. Het domein ligt gedeeltelijk in beschermd duingebied en met een oppervlakte van bijna 50 hectare biedt het de bezoekers een prachtig kader om wandelend te ontdekken. In het Natuurpark kan je met je smartphone of tablet op speurtocht tijdens een spannend detectivespel.


LEDENVOORDEEL

Als lid van Herita kan je genieten van een kortingstarief op een individueel ticket:

Combi: € 8 i.p.v. € 10
Anno 1465: € 5 i.p.v. € 6
Atlantikwall: € 6 i.p.v. € 8

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


PRAKTISCH

Meer informatie over openingsuren: www.raversyde.be 

Kalender Provinciedomein Raversyde - Oostende

30/06/2018 | Oostende
UN|SETTLED is een totaalproject over hoe het voelt om ontheemd te zijn.
Provinciedomein Raversyde Herita Erfgoedsite
Adres en contact: 

Nieuwpoortsesteenweg 636

8400 Oostende

TEL: 059 70 22 85

info@raversyde.be