• Regionaal landschap IJzer en Polder
  • Regionaal landschap IJzer en Polder
  • Regionaal landschap IJzer en Polder
  • Regionaal landschap IJzer en Polder

Regionaal landschap IJzer en Polder - Diksmuide

Bezoekerscentrum De Blankaart is ondergebracht in een kasteel, omgeven door een fraai park.

Je komt er heel wat te weten over de unieke IJzer- en Handzamevallei en kan er een uitgebreide collectie opgezette dieren bewonderen. Regelmatig zijn er ook thematentoonstellingen. Verder kan je er een drankje nuttigen en je picknick opeten met zicht op het reservaat!

Enkele verenigingen, waaronder het Regionaal Landschap IJzer & Polder, hebben er hun kantoor.

Zij streven een eenvormig beleid na voor één van de laatste weidse, open landschappen in Vlaanderen. Dankzij de 78 km lange loop van de IJzer en zijn omliggende polders biedt het landschap adembenemende vergezichten. De rust en stilte trekt fietsers en wandelaars aan die komen uitwaaien in een landschap waar water, oorlogserfgoed en de grens met elkaar verweven zijn.


Ledenvoordeel

Als Herita-lid betaal je € 3 i.p.v. € 4 bij aankoop van een wandelboekje binnen de reeks “Verhalen voor Onderweg” in het bezoekerscentrum De Palingbeek in Zillebeke en De Blankaart in Woumen. Deze reeks bestaat uit 15 verhalen over oorlog, landschap en de grens in de Westhoek met leuke anekdotes, onuitgegeven beeldmateriaal, boeiende verhalen en een handig wandelkaartje. 

Daarnaast kunnen gezinnen met kinderen genieten van het voordeel dat je bij aankoop van 1 speurtocht uit de reeks "Speuren in het bos" een speurtocht gratis krijgt. Dit voordeel krijg je in het bezoekerscentrum De Palingbeek (Zillebeke) en De Blankaart (Woumen). De 14 verschillende speurtochten (2 à 3 km) bestaan uit verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten, gericht op mama's, papa's met kinderen (5-11 jaar), in de mooiste bossen van de Westhoek!


Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 

 

Educatief aanbod

Het Regionaal Landschap IJzer & Polder organiseert cursussen, vormingen en allerlei activiteiten rond en in het landschap. Zo geven ze jong en oud de mogelijkheid om het landschap te ontdekken, te beleven en er bewust mee om te gaan.

Regionaal landschap IJzer en Polder
Adres en contact: 

Bezoekerscentrum De Blankaart

Iepersteenweg 56

8600 Diksmuide

T: 051 54 59 62

info@rlijp.be