• Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels
  • Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels
  • Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels

Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels - Ieper

Het provinciaal bezoekerscentrum De Palingbeek bevindt zich in een voormalige, duurzaam verbouwde hoeve. Je wordt er uitgenodigd en gestimuleerd om de grote natuur-, landschappelijke en historische waarden van het domein, de ruime omgeving en De Ieperboog, te ontdekken. 

Er zijn tijdelijke thematentoonstellingen en een vaste tentoonstelling over de Oude Vaart, maar je kan er ook toeristische publicaties aankopen en veldwerkmateriaal ontlenen.

Enkele verenigingen, waaronder het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels, hebben er hun kantoor. Zij streven een eenvormig beleid na voor deze streek waar het zachtglooiend en bosrijk landschap, oorlogserfgoed en de grens met elkaar verweven zijn. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vochten soldaten hier vier jaar lang verbitterde veldslagen uit. De sporen ervan zijn nu nog tastbaar in het landschap aanwezig.


Ledenvoordeel

Als Herita-lid betaal je € 3 i.p.v. € 4 bij aankoop van een wandelboekje binnen de reeks “Verhalen voor Onderweg” in het bezoekerscentrum De Palingbeek in Zillebeke en De Blankaart in Woumen. Deze reeks bestaat uit 15 verhalen over oorlog, landschap en de grens in de Westhoek met leuke anekdotes, onuitgegeven beeldmateriaal, boeiende verhalen en een handig wandelkaartje. 

Daarnaast kunnen gezinnen met kinderen genieten van het voordeel dat je bij aankoop van 1 speurtocht uit de reeks "Speuren in het bos" een speurtocht gratis krijgt. Dit voordeel krijg je in het bezoekerscentrum De Palingbeek (Zillebeke) en De Blankaart (Woumen). De 14 verschillende speurtochten (2 à 3 km) bestaan uit verrassende mysteries, leuke weetjes en plezante doe-opdrachten, gericht op mama's, papa's met kinderen (5-11 jaar), in de mooiste bossen van de Westhoek!
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Educatief aanbod

Het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels organiseert cursussen, vormingen en allerlei activiteiten rond en in het landschap. Zo geven we jong en oud de mogelijkheid om het landschap te ontdekken, te beleven en er bewust mee om te gaan. Kinderen kunnen er binnen stappen in de leefwereld van Basiel, de domeinwachter. 

 

Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels
Adres en contact: 

Bezoekerscentrum De Palingbeek

Vaartstraat 7

8900 Ieper

T: 057 23 08 50

info@rlwh.be