• Romeins Archeologisch Museum – Oudenburg
  • Romeins Archeologisch Museum – Oudenburg

Romeins Archeologisch Museum – Oudenburg

Wil je meer weten over het leven de Romeinen aan de Vlaamse kustvlakte?  Hoe ze leefden?  Hoe ze zich verdedigden tegen de ‘barbaren’?  Hoe het landschap er uit zag?  Dit alles en nog veel meer kom je te weten in het Romeins Archeologisch Museum van Oudenburg, een museum fit voor de toekomst!

Het Romeins Archeologisch Museum is ingericht in de gebouwen van de voormalige Sint-Pietersabdij van Oudenburg, één van de oudste sites in Vlaanderen.  De abdij werd gesticht omstreeks 1084 door de later Heilige Arnoldus die tijdens de bouw water in bier veranderde.  Hij werd dan ook logischerwijze patroon van de brouwers.  Met een beetje geluk kan je tijdens je bezoek van dit Sint-Arnoldusbier proeven.  En met dit glas heerlijk gerstenat kan je intussen genieten van de didactisch aangelegde abdijtuin.


Ledenvoordeel

Als lid van Herita betaal je € 4 i.p.v. € 6 voor een toegangsticket om het museum te bezoeken.
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Scholenaanbod

Voor scholen (derde graad basisschool en eerste graad hoger) zijn er in het museum educatieve invulbrochures te koop. De teksten en de opdrachten zijn aangepast per graad. Ook de gidsen passen hun rondleiding aan de leeftijd en de richting aan. Lees meer hierover.

Romeins Archeologisch Museum – Oudenburg
Adres en contact: 

Marktstraat 25

8460 Oudenburg

T: 059 56 84 00

ram@oudenburg.be