• Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Knokke-Heist
  • Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Knokke-Heist

Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Knokke-Heist

Verken Sincfala, museum van de Zwinstreek. Stap binnen in het oud schoolgebouw van 1899 en keer terug in de tijd. Ontdek het harde leven van de Heistse vissers en hun familie in de 19de en 20ste eeuw. Hier zie je hoe ze leefden en werkten. Het klaslokaal geeft je een beeld van hoe het vroeger er op school aan toeging. Voel je vrij en neem gerust terug plaats op de schoolbanken. 


In het bezoekerscentrum wordt 2000 jaar geschiedenis van de Zwinstreek onder de loep genomen. Geniet van een bijhorende animatiefilm, leer bij over de evolutie van het landschap, de inpoldering, zwinhavens, de Tachtigjarige Oorlog gevolgd door de heropbloei van de landbouw en het toerisme. Ook de kunstenaarskolonie van Knokke zal je inspireren. Laat je verrassen door de driemaandelijkse expo’s met lokale en bovenlokale thema’s. Het museum is geschikt voor groot en klein. Speciaal voor de jongsten is er een spannende zoektocht van Vlieg.


LEDENVOORDEEL

Herita-leden genieten een korting van 50% (€ 1,75 i.p.v. € 3,5) op een museumbezoek.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Educatief aanbod

In de educatieve zolderruimte kunnen kinderen tot 12 jaar zelf aan de slag en is er een poppentheater. Indien zij dit wensen, kunnen ze het museum aan de hand van een zoektocht ontdekken.
 

Kalender Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Knokke-Heist

01/07/2018 | Knokke-Heist & Oostende
Tijdens de expo ‘Visserskoppen vertellen’ bij Sincfala, Museum van de Zwinstreek, bewonder je portretten van vissers en hun vrouwen. Naast tientallen portretten kun je ok via virtual reality het leven van de visser aan de lijve ondervinden.
Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Knokke-Heist
Adres en contact: 

Pannenstraat 140

8300 Knokke-Heist 

T 050 530 730

sincfala@knokke-heist.be