• Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Knokke-Heist
  • Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Knokke-Heist

Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Knokke-Heist

Ontdek in Museum Sincfala de woelige geschiedenis van de Zwinstreek, dompel u onder in het harde leven van de vissers en hun familie.


In het bezoekerscentrum 2000 jaar Zwinstreek maakt u een reis door de tijd. Op een boeiende manier verneemt u alles over de strijd tegen de zee, de inpolderingen, de rijkdom van de middeleeuwse Zwinhavens, de oorlogen en het vastleggen van de Belgisch-Nederlandse grens. Ook de urbanistische ontwikkelingen van Knokke en Heist en het ontstaan van het toerisme komen aan bod.


In het neogotisch en geklasseerd oud schoolgebouw, waar tijdens de eerste helft van de 20e eeuw lavers en vissers les volgden, gaat de aandacht vooral naar de visserij: het vissersleven op zee en aan wal, het onderwijs, het volksleven… Je stapt letterlijk binnen in het dagelijkse leven van de vissers op zee en aan wal: een visserijklas, een visserspleintje, een visserscafeetje… Op de zolderverdieping staat een reeks scheepsmaquettes van de Romeinse tijd tot nu. Drie à vier maal per jaar worden thematische tijdelijke tentoonstellingen opgezet.


LEDENVOORDEEL

Herita-leden genieten een korting van 50% (€ 1,75 i.p.v. € 3,5) op een museumbezoek.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 


Educatief aanbod

In de educatieve zolderruimte kunnen kinderen tot 12 jaar zelf aan de slag en is er een poppentheater. Indien zij dit wensen, kunnen ze het museum aan de hand van een zoektocht ontdekken.
 

Kalender Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Knokke-Heist

09/12/2017 | Knokke-Heist
Van 9 december tot 22 april kan je bij Sincfala, Museum van de Zwinstreek opnieuw kennismaken met een tentoonstelling over de middenstand in de vroegere badstad Heist. Met een nagebouwd pension en meer dan 500 foto's keer je terug naar de talrijke winkel-, eet- en verblijfsmogelijkheden in de badstad van weleer.
Sincfala, Museum van de Zwinstreek - Knokke-Heist
Adres en contact: 

Pannenstraat 140

8300 Knokke-Heist 

T 050 530 730

sincfala@knokke-heist.be