• Sint-Pauluskerk - Antwerpen

Sint-Pauluskerk - Antwerpen

De Sint-Pauluskerk met wortels in de 13de eeuw biedt een unieke mix van barokke kunst en dominicaanse spiritualiteit. De trouwe kerkganger en de zoekende toerist van elke leeftijd kijken zich de ogen uit bij zoveel kunst van topkwaliteit. Het schitterende interieur bevat meer dan vijftig schilderijen van beroemde Antwerpse meesters als Rubens, van Dyck en Jordaens; meer dan 200 beeldhouwwerken, prachtige barokaltaren en gesculpteerd kerkmeubilair dat tot het mooiste ter wereld behoort. Het orgel dateert van de zeventiende eeuw maar werd herhaaldelijk gerestaureerd en uitgebreid.

De rijke traditie van kerkmuziek, stevig ingebed in de creatieve wekelijkse liturgie vervolledigt de beleving van deze kerk. De 18de-eeuwse Calvarietuin met meer dan zestig levensgrote figuren (naast de kerk - hoek Veemarkt / Zwartzustersstraat) en de overgebleven delen van het eens zo machtige klooster slaan bezoekers met verstomming.


Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen op vertoon van hun Herita-lidkaart een handige folder voor een individuele rondleiding en een gratis toegang tot de schatkamer.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 


Huur deze locatie

De crypte en de polyvalente ruimte kunnen afgehuurd worden. Inlichtingen via sintpaulusvrienden@proximus.be

Sint-Pauluskerk - Antwerpen
Adres en contact: 

Veemarkt 14

2000 Antwerpen

T 03 23 23 267

sintpaulusvrienden@proximus.be