• Sint-Pietersabdij
  • Sint-Pietersabdij
  • Sint-Pietersabdij

Sint-Pietersabdij - Gent

De Sint-Pietersabdij is een van de topmonumenten van Gent met een sterke reputatie als tentoonstellingshuis. Elk najaar staat er een grote cultuur-historische tentoonstelling op het programma en in de zomermaanden kan je er terecht voor fotografie. Het hele jaar door leidt monnik Alison bezoekers rond via een 'movieguide' in de 17de en 18de eeuwse abdijgebouwen en de indrukwekkende middeleeuwse refter.


Achter de statige gevels gaat een verrassend grote tuin schuil met een wijngaard, kruidentuin, fruitbomen en ruïnes. Deze prachtige plek staat open voor iedereen die ervan wil genieten.


Ledenvoordeel

Voor Herita-leden organiseren we soms exclusieve activiteiten of acties. Hou deze pagina's dus zeker in de gaten!
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!


Scholen en families

Families kunnen met een gids op zak op verkenning doorheen de volledige abdij. Op zaterdag en zondag speelt poppentheater Magie sprookjesachtige verhalen voor groot en klein. Alles over hun familieaanbod op de website van de abdij. 


Voor scholen bieden ze verschillende workshops en rondleidingen aan.


Rondleidingen en teambuildings

Voor groepsreserveringen, rondleidingen, of een combinatie de Sint-Pietersabdij met een ander Gentse museum of monument kan je terecht bij BoekjeBezoek. Zij helpen je graag verder met alle vragen en bieden je de ideale uitstap op maat.


Wens je de abdij te bezoeken in het kader van een teambuilding, vraag dan naar het tijdelijk aanbod voor nocturnes. Dit aanbod is afhankelijk van de lopende tentoonstellingen.


Huur deze locatie

Op zoek naar een unieke locatie voor een onvergetelijk bedrijfsevent of personeelsfeest? Of hebt u trouwplannen en wilt u deze bijzondere dag op een historische site vereeuwigen? De Sint- Pietersabdij in hartje Gent heeft enkele sfeervolle historische zalen ter beschikking om uw avond onvergetelijk te maken! Ontdek het hier.

Sint-Pietersabdij
Adres en contact: 

Sint-Pietersplein 9

9000 Gent

T. 09 266 85 00

historischehuizen@gent.be