• Sportimonium Herita leden voordeel

Sportimonium - Hofstade

Ontdek alles over sport en beweging in Sportimonium! Kom je meten met Belgische atleten in het sportlabo, of blaas lekker uit op het strand van het Bloso-recreatiedomein. Exploreer Zemst en omgeving vanuit het bezoekerscentrum, waar je terecht kan met al je toeristische vragen. Talrijke wandelingen en fietslussen nemen je mee op een heuse ontdekkingstocht doorheen de streek.
 
Sportimonium bevindt zich in een strandgebouw dat dateert van 1938 en is een ontwerp van architect Maxime Wynants (1907-1999). Vroeger bevonden zich in het gebouw verschillende eet- en drankgelegenheden en kleedhokjes waarin tweehonderd mensen zich tegelijkertijd konden omkleden. Het gebouw werd in 2001 als beschermd monument geklasseerd.
 
Het museum
Wat weten we eigenlijk over sport? Deden onze grootouders ook aan ‘fitness’? Waar komt tennis vandaan? Hoe zagen de eerste fietsen er uit? Wie was ‘poeske’ Scherens ook al weer? Wat zijn de gaaien op de wip? Het antwoord op deze en vele andere sportvragen, vind je in het gloednieuwe Sportimonium.
In het Sportimonium kan je het boeiende verhaal van de sport volgen aan de hand van verrassende objecten, prachtige affiches, sprekende foto’s en bijzondere TV- en radiofragmenten. Na je museumbezoek kan je zelf aan de slag in het sportlabo of de volkssporttuin.
Natuurlijk kan je in het Sportimonium ook trofeeën en voorwerpen van de grote sporthelden bewonderen. De handschoenen van Jean- Marie Pfaff, de boksmantel van Jean-Pierre Coopman, de crossmotor van Joël Smets en de slede van Dixie Dansercoer zijn maar enkele voorbeelden.
 

Ledenvoordeel

Als lid van Herita krijg je €1 korting op je toegangsticket.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 

Huur deze locatie

Naast een museum over sport biedt het Sportimonium ook vergaderaccommodatie aan. Ontdek hier de mogelijkheden.
 

Aanbod voor kinderen

Het Sportimonium is ideaal voor familes met kinderen. Ontdek hier wat het museum te bieden heeft!

Kalender Sportimonium - Hofstade

23/04/2017 | Hofstade
In het sportiefste museum van het land, het Sportimonium in Hofstade (Zemst), wordt op 23 april het monumentale kunstwerk De Fakkel onthuld. Het beeld is van de hand van de Belgische kunstenaar Hugo Duchateau.
Sportimonium Herita leden voordeel
Adres en contact: 

Sportimonium vzw
Bloso-domein
Trianondreef 19
1981 Hofstade-Zemst

T: 015 618 222.
F: 015 618 221
M: sportimonium@sportimonium.be