• © Borgloon
  • © Borgloon

Stadhuis Borgloon

Het Stadhuis van Borgloon bestaat al sinds de 11e eeuw en herbergt een heleboel verhalen. Er zijn in het stadhuis tal van topstukken te bewonderen die getuigen van de lange en bewogen geschiedenis van de stad.


Bijvoorbeeld de glasramen op de raadzalen met blazoenen van de 10 Loonse Steden. Maar ook de 12e eeuwse schatkist die uit één enkele boomstam werd gesneden, de jaarringen zijn nog steeds zichtbaar op het hout. In die schatkiest werden de privilegiën van de stad en stadsgilden bewaard.


Je kan in het stadhuis ook een echte pijnbank zien uit de 17e eeuw. Dit gruwelijke marteltuig werd gebruikt bij heksenprocessesn: de beschuldigde slachtoffers werder met handen en voeten vastgemaakt aan de bank.


Of zag je het Onze-Lieve-Vrouwbeeld al? Het beeld uit 1680 werd gemaakt na smeekbeden van de bevolking: de stad werd destijds getroffen door pest- en buikloopidemieën die heel wat kinderen velde. 


Ledenvoordeel

Als Herita-lid krijg je € 1 korting op de spijkerwandeling 'In de voetsporen van de graven van Loon' die je door de prachtige stad Borgloon leidt.
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!


 
Adres en contact: 

Markt z/n

3840 Borgloon

toerisme@borgloon.be