• Stadhuis Dendermonde
  • Stadhuis Dendermonde

Stadhuis Dendermonde

Op de Grote Markt van Dendermonde nodigen de bronzen klanken van de beiaard je uit om een bezoekje te brengen aan het stadhuis. Deze voormalige 14e-eeuwse lakenhalle met belfort (erkend als Unesco Werelderfgoed) is een echt juweel. De voorgevel is rijkelijk versierd met gotische nissen, waarin de stenen beelden van de stadspatronen en de Heren van Dendermonde de Grote Markt overschouwen. In de zomermaanden wordt de voorgevel feestelijk getooid met elf heraldische vlaggen.

Op het gelijkvloers bevindt zich het toeristisch infokantoor met bezoekerscentrum. Je komt er niet alleen alles te weten over de geschiedenis en het toeristisch aanbod van de stad, je kunt er ook genieten van de attractieve opstelling met veel grote foto’s en bewegende beelden of snuisteren in het aanbod brochures en souvenirs. Als afsluiter kan je op het eerste verdiep kennismaken met het prachtige interieur en de talrijke schilderijen van de Dendermondse schilderschool.


Ledenvoordeel

Herita-leden krijgen op vertoon van hun Herita-lidkaart het gratis gebruik van een audiogids bij Toerisme Dendermonde.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Daguitstappen voor groepen of scholen

Ook voor leerkrachten en de schoolgaande jeugd heeft de Ros Beiaardstad heel wat te bieden. Kom deze levendige stad verkennen en ontdek de vele originele, leerrijke en recreatieve mogelijkheden.

Toerisme Dendermonde heeft zowel voor leerlingen uit het basisonderwijs als uit het secundair onderwijs een aantrekkelijk aanbod. Educatie en ontspanning wisselen elkaar af in verschillende themawandelingen rond kunst, middeleeuwen, wiskunde, werelderfgoed, fauna en flora... Ontdek hierover meer op de website

Daarnaast biedt Toerisme Dendermonde ook diverse uitgewerkte programma’s voor groepen (themawandelingen, daguitstappen, klassieke stadswandelingen…). Lees meer over het volledige aanbod.  

Stadhuis Dendermonde
Adres en contact: 

Grote Markt

9200 Dendermonde

T 052 21 39 56

toerisme@dendermonde.be