• Stokerij De molenberg het anker herita
  • Stokerij De molenberg het anker herita
  • Stokerij De molenberg het anker herita
  • Stokerij De molenberg het anker herita

Stokerij De Molenberg - Blaasveld

In de familiehoeve aan ‘de Molenberg’ in Blaasveld maalt en stookt het molenaarsgeslacht Van Breedam graan tot jenever. Sinds 1637 wordt deze familietraditie van generatie op generatie doorgegeven, tot in 1927 het laatste distillaat uit de ketels vloeit.

Charles Leclef, vijfde generatie brouwerij-eigenaar sinds 1991 van de brouwerij Het Anker in Mechelen, groeit op in de brouwerij zelf  maar kent ook de voormalige stokerij in Blaasveld, waar zijn oom woont. Hij start met een gedurfd plan: het verenigen van beide familietradities: distilleren én brouwen.

Bier en whisky worden beiden op basis van graan gemaakt. Charles gelooft in een verfijnde whisky gedistilleerd uit het moutbeslag van het bier Gouden Carolus Tripel. In 2010 worden zo beide familietradities - stoken en brouwen - verenigd in een nieuw project: Stokerij De Molenberg.


Ledenvoordeel

Als lid van Herita betaal je € 8 i.p.v. € 9 voor een begeleid bezoek aan de Stokerij (inclusief whiskydegustatie en whiskyglas). Bovendien krijg je een korting van € 2 bij de aankoop van een fles Whisky (70cl) na je bezoek.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!

 

Stokerij De molenberg het anker herita
Adres en contact: 

Stokerij De Molenberg
Klaterstraat 1
2830 Blaasveld 

T: +32 3 501 82 12
M: stokerij@hetanker.be