• Stoomcentrum Maldegem
  • Stoomcentrum Maldegem
  • Stoomcentrum Maldegem

Stoomcentrum Maldegem

Stap in en maak een onvergetelijke reis naar het verleden doorheen het prachtige Meetjesland! De historische treinen worden getrokken door echte stoomlocomotieven waarvan de oudste meer dan 120 jaar oud is! Je kan ook meerijden met motorwagens waar je een kijkje kan nemen in de stuurpost van de treinbestuurder.

De stoomtrein vertrekt vanuit het station van Maldegem. Dit beschermde station werd gebouwd in 1863 en gerestaureerd in 2015. Onderweg naar Eeklo rijdt de stoomtrein over het schipdonkkanaal via de beschermde ophaalbrug uit 1947. Het Stoomcentrum Maldegem bezit de grootste collectie stoomlocomotieven in Vlaanderen waarvan er 2 erkend zijn als Vlaams topstuk.

Behalve de rit naar Eeklo kan je ook een rit maken met de smalspoortrein naar Donk en een filmvoorstelling bekijken in het bioscooprijtuig. Als je niet bang bent van wat werk, kan je een dagje meegaan als machinist. Bovendien kan je ook dineren aan boord van het authentiek en luxueus Orient-express rijtuig.

De stoomtrein rijdt elke zon-en-feestdag tussen 1 mei en 1 oktober of het hele jaar door op aanvraag voor groepen.


Ledenvoordeel

Als lid van Herita betaal je € 8 i.p.v. € 12 voor een rit op de normaalspoortrein van Maldegem naar Eeklo. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan!
 


Aanbod voor gezinnen met kinderen en scholen

Gezinnen met kinderen kunnen een ritje nemen op de smalspoortrein met open wagonnetjes waar kinderen dicht bij de locomotief kunnen zitten. Voor scholen organiseert het Stoomcentrum rondleidingen op maat.


Huur deze locatie

De stoomtrein kan afgehuurd worden door groepen en er is mogelijkheid tot eten aan boord van een rijdende stoomtrein. Het bioscooprijtuig kan gehuurd worden voor vergaderingen en biedt plaats aan een 40-tal mensen. Het stoomcentrum zelf kan ook gehuurd worden.

Stoomcentrum Maldegem
Adres en contact: 

Stationsplein 8

9990 Maldegem

TEL: 050 71 68 52

info@stoomcentrum.be