• Stoomtrein Dendermonde-Puurs vzw
  • Stoomtrein Dendermonde-Puurs vzw

Stoomtrein Dendermonde-Puurs vzw - Baasrode

Neem plaats op de houten of pluchen banken in 1e, 2de of 3de (!) klas, terwijl de stoomlocomotief zich sissend in beweging zet. Het geschal van de stoomfluit is het startsein van een onvergetelijke tocht door het Scheldeland en Klein-Brabant. 14 kilometer lang kronkel je doorheen de prachtige natuur. Langs het traject vindt u interessante bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes die makkelijk te bereiken zijn. Op de trein kan je ook je fiets meenemen!

De v.z.w. Stoomtrein Dendermonde-Puurs houdt als sinds 1977 het historisch spoorwegmateriaal in stand. Ze huren van de NMBS spoorlijn 52 Dendermonde-Puurs om reizigers een beeld te geven hoe een spoorbedrijf vroeger werkte.
Op de vertrekplaats Baasrode-Noord kunt u de authentieke locomotieven en rijtuigen bewonderen. Ook hun werkplaats en boekenshop zijn daar gevestigd.  Waan je terug in de tijd terwijl de stoomtrein je tussen Baasrode en Puurs langs de dorpjes Sint-Amands en Oppuurs vervoert.


Ledenvoordeel


Als Herita-lid krijg je  1,5 korting op de dagkaart voor volwassenen (standaardtarief: € 12), of € 3,5 korting op de dagkaart voor gezinnen (standaardtarief: € 35). 
Deze korting is enkel geldig op de normale rijdagen (groene rijdagen op de folder/website).

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel aan! 
 


Een ritje in de stoomlocomotief!

Maak een ritje met een echte stoomlocomotief en krijg een rondleiding in de werkloods.

Bovendien is er ook de mogelijkheid om je eigen trein te huren

Stoomtrein Dendermonde-Puurs vzw
Adres en contact: 

Fabriekstraat 118

9200 Baasrode

TEL: 052 33 02 23

info@stoomtrein.be