• Teseum Tongeren
  • Teseum Tongeren
  • Teseum Tongeren
  • Teseum Tongeren

Teseum - Tongeren

In het Teseum schittert de eeuwenoude kerkschat van Tongeren meer dan ooit. De Onze-Lieve-Vrouwebasiliek herbergt namelijk één van de grootste en rijkste kerkschat uit de Lage Landen. Verschillende reliekhouders, het edelsmeedwerk, de middeleeuwse koorboeken en de zeldzame reliekbeursjes zijn topstukken. Via interactieve media krijg je meer inzicht over de functie, betekenis en het gebruik van de historische stukken.


Het Teseum ligt aan de erfgoedsite van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, een opmerkelijke historische locatie. Vanuit de kapittelzaal, waar de ontvangstruimte zich bevindt, stap je in een boeiend verhaal dat zich uitstrekt over de romaanse toren en de zolder van de kloostergang. Muzikale intermezzo’s nemen je mee naar het muziekleven van het middeleeuwse Tongeren. Het thematisch verhaal eindigt bij de Kroningsfeesten, een brug tussen heden en verleden. Na het museumbezoek kan je aangenaam vertoeven in de prachtige kloostertuin en -gang.


De Moerenpoort 

Combineer Teseum met een bezoekje aan de Moerenpoort en maak er een echte daguitstap van! De Moerenpoort is de laatste van zes Middeleeuwse stadspoorten uit Tongeren. Je bezoekt de Moerenpoort gratis met een toegangscode die je aan de balie van Teseum verkrijgt.

 

Ledenvoordeel

Herita-leden ontvangen na hun bezoek een goodiebag met met enkele mooie Teseum souvenirs.

Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 

 

Familie- en scholenaanbod

Van de jongste basisschoolkinderen tot schoolverlaters: elk beleven ze de geschiedenis van het Teseum op hun eigen manier.

Het Teseum biedt zowel aan kinderen van het lager onderwijs als jongeren van het secundair onderwijs een aangepast programma aan. Leerlingen kunnen individueel het interactief kids- of jeugdparcours volgen via de audiogids (iPod) of reserveer een aangepaste rondleiding met gids. Ontdek het op de website


 

Teseum Tongeren
Adres en contact: 

Museumkwartier 2

3700 Tongeren

TEL: 012 80 02 28  

info@teseum.be