• Verbeke foundation Herita ledenvoordeel
  • Verbeke foundation Herita ledenvoordeel
  • Verbeke foundation Herita ledenvoordeel
  • Verbeke foundation Herita ledenvoordeel

Verbeke Foundation - Kemzeke

De Verbeke Foundation is een private kunstsite die geopend werd op 1 juni 2007 door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens. Cultuur, natuur en ecologie komen er samen. De ruimte herbergt een indrukwekkende verzameling van moderne en hedendaagse kunst en biedt  als ‘kunstenvrijplaats’ ook kansen aan jonge kunstenaars.


Met zijn 12 hectare natuurgebied en zijn 20.000m2 overdekte ruimten is de Verbeke Foundation één van de grootste privé-initiatieven voor hedendaagse kunst in Europa.   De loodsen van het vroegere transportbedrijf van Geert Verbeke werd omgebouwd tot unieke expositieruimtes. Eén van de gebouwen werd ingericht  om de uitzonderlijke verzameling collages en assemblages tentoon te stellen. De Verbeke Foundation is een aanhoudend groeiproces. Kunstenaars kunnen er in residentie, verblijven, grotere en kleinere tentoonstellingen wisselen elkaar af…, waardoor de Foundation, zoals een ademend organisme, er elke dag anders uitziet.


Een frisse blik op erfgoed

De Verbeke Foundation is geen onroerend erfgoed pur sang, maar de site zet zonder meer aan tot nadenken over wat erfgoed dan wél precies is. Het domein heeft doorheen de jaren een grote maatschappelijke meerwaarde gecreëerd en is zo tot het culturele erfgoed van de streek gaan behoren. Daarbij heeft de Verbeke Foundation veel aandacht voor de verwevenheid van cultuur, natuur en ecologie. Een frisse blik die we enkel maar kunnen toejuichen.


Ledenvoordeel

Herita-leden bezoeken de Foundation aan kortingstarief: € 8 i.p.v. € 10.
 
Ben je nog geen lid? Meld je dan snel gratis aan!
 

 

Huur deze locatie

Op zoek naar een uitzonderlijke originele locatie? De Verbeke Foundation kan ze je bieden. Ontdek hier hun aanbod voor het organiseren van bedrijfsevenementen, trouwfeesten, personeelsfeesten, productpresentaties en beurzen.

 

Verblijf op het domein

Op zoek naar een speciaal uitje met overnachting? Boek een nacht in de CasAnus’ 2007 – de menselijke darm van Joep Van Lieshout of in de Campingflat van Kevin Van Braak. Meer informatie vind je hier. 

 

Verbeke foundation Herita ledenvoordeel
Adres en contact: 

Westakker
9190 KEMZEKE (Stekene)
België

Tel 03 789 22 07
Fax 03 789 15 13

info@verbekefoundation.com