100 jaar hengelsport in het Sportimonium

vrijdag, 27 oktober, 2017 (Hele dag) tot zondag, 1 april, 2018 (Hele dag)
© Meeting Leuven

Nog tot 4 april 2018 kan je de nieuwe tentoonstelling '100 jaar hengelsport' bewonderen in het Sportimonium. De expo is opgebouwd uit de indrukwekkende collectie van hengelsportliefhebber, zowel aan de waterkant als op bestuurlijk vlak, Patrick Danneels, voorzitter van hengelvereniging 'Nut en vermaak, Brugge', gesticht in 1897.


De tentoonstelling brengt uiteraard de pronkstukken voor het voetlicht maar wil vooral aan de hand van een uitgebreide selectie de diverse hengeldisciplines historisch documenteren. Een absoluut topstuk is de werphengel die aan Prins Boudewijn toebehoorde. Zijn vader Koning Leopold III liet die speciaal voor zijn zoon vervaardigen.


Na de tentoonstelling zal de kern van de verzameling van de familie Danneels opgenomen worden in de collectie van het Sportimonium, het sportmuseum van het land. Verzamelaar Patrick Danneels wil zijn levenswerk namelijk ter beschikking stellen van de gemeenschap. In één klap komt daarmee een waardevolle en unieke verzameling die de zoetwatervisserij van de afgelopen 150 jaar omspant naar het sportmuseum.


Praktisch

Alle praktische info vind je op de website van het Sportimonium.

Leden van Herita bezoeken het Sportimonium met korting.