600 kerken opengesteld tijdens de Open Kerkendagen

zaterdag, 3 juni, 2017 -
10:00 tot 18:00
zondag, 4 juni, 2017 -
10:00 tot 18:00
Sint-Romboutskerk Mechelen plafondgewelven
Sint-Romboutskerk Mechelen

2017 wordt een bijzonder jaar voor Open Kerken: het evenement viert haar 10e verjaardag. Dat kan natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Met het thema ‘Zet de stenen in beweging’ belooft het een extra feestelijke editie te worden vol zang, dans en animatie.


Van ware kunstkerken met dansvoorstellingen en heuse spektakels, tot ingetogen bezinningskerken of parochiekerken die hun geschiedenisverhalen voorstellen aan hun gemeenschap: het kerkenlandschap is anno 2017 erg dynamisch. Dat kan je tijdens de Open Kerkendagen op 3 en 4 juni zelf gaan beleven. Extra leuk: de meeste activiteiten zijn volledig gratis!


Erfgoedroutes 

Open Kerken creëerde ook erfgoedroutes in Wallonië en Vlaanderen. De brochures voor die routes vind je bij de lokale toeristische dienst of op de website van Open Kerken waar je de circuits meteen kan downloaden.


Alle Open Kerken hebben vanaf nu ook een QR-code op hun gevelplaatje. Wanneer je die met je smartphone scant, kom je meteen alles te weten over de geschiedenis van het gebouw en al zijn schatten.


Praktisch

Neem zeker een kijkje op de website van Open Kerken om te zien welke kerken in jouw buurt meedoen of raadpleeg hier de volledige brochure.


Nog geen lid van Herita? Meld je dan snel gratis aan.